Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926477





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Jean Bosco Safari geeft gratis live optreden te Genk
26 augustus 2010
Voorstelling deelnemers Belgisch Kampioenschap barbecue op zaterdag 28 

Paginabezoekers Morsum Magnificat : 754.500
Genk 26 augustus 2010

Zoals reeds bericht in de online berichten van 04 en 08 augustus 2010 in MM 181-03  is het het aankomend weekend weer feest wanneer Genk als gaststad fungeert voor de organisatie van het Belgisch kampioenschap barbecue waaraan 30 ploegen zullen deelnemen voor de titel van "barbecuekampioen". Het evenement start zaterdag om 17.00 met een optocht van de deelnemende ploegen van de Limburghal naar het Stadsplein waar als kers op de taart, een -gratis- live optreden van Jean Bosco Safari is gepland.


Op deze foto staat Jean Bosco Safari -cirkel- nog op de achtergrond, tijdens de BBQ wedstrijd op het podium -zie verder-.

Twee Genkse ploegen.
De eer om het evenement te organiseren viel te beurt aan de Genkse vzw Lavida Latina, volgens schepen Erik Gerits "een club van levensgenieters met een open blik op de wereld".  De deelnemende ploegen komen uit heel België en ook Genk levert twee ploegen, Charbonade en Petit Montmartre. Samen staan alle teams garant voor een zondagmiddag vol culinaire verwennerij want ze strijden niet alleen voor de titel, en passant kunnen bezoekers ook proeven van al dat lekkers. Peter Vandeurzen van Lavida Latina: “Een deel van de opbrengst gaat bovendien naar twee goede doelen. We kozen voor The Polar Conservations Organisation, die ijvert voor het behoud van de poolgebieden, en anderzijds voor de Genkse vzw Bomoko, die projecten opzet voor kansloze jongeren in Kinshasa.”
 
Ploegenstoet en live optreden op zaterdag.
Niet alleen zondag, ook zaterdag valt er al heel wat te beleven. Om 17u vertrekt aan de Limburghal immers een stoet met alle deelnemende ploegen. Ambiance verzekerd terwijl de ploegen door de straten van Genk trekken om omstreeks 18u aan te komen op het Stadsplein. Daar wordt dan aansluitend het officiële startschot gegeven voor het kampioenschap. Na de ploegenvoorstelling volgt er nog een gratis optreden van Jean Bosco Safari om de avond compleet te maken.

Op onderstaande website verneemt u nog meer: 
http://www.lavidalatina.be/
http://www.bkbbq.be/
http://www.bkbbq.be/pers.html

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds

Laatste update ( 26 augustus 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.