Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926478





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
FGP Brussel rolt criminele organisatie koperdieven op.
25 augustus 2010
Bulgaarse dadergroep krijgt harde klappen.

Paginabezoekers Morsum Magnificat : 754.200
Brussel / Genk 25 augustus 2010

Op dinsdag 24 augustus 2010 heeft de Federale gerechtelijke politie van Brussel zeven huiszoekingen verricht in het kader van een gerechtelijk onderzoek lastens een criminele organisatie, gespecialiseerd in koperdiefstal ten nadele van de NMBS. Negen personen werden hierbij gearresteerd, waaronder het kopstuk van de bende.

Professioneel georganiseerd.
De geviseerde Bulgaarse dadergroepering was uitermate professioneel georganiseerd en pleegde systematisch feiten van koperdiefstal op verschillende sites over het gehele Belgische grondgebied, met een zwaartepunt in Wallonië. Ze hadden het vooral gemunt op de koperdraden die naast spoorlijnen ingegraven zijn en op de aardingskabels van de bovenleidingen.

Enorme opbrengsten.
De netto criminele opbrengst vergaard door deze bende in een tijdsspanne van enkele maanden overstijgt maar liefst de 175.000 euro. De schade aangebracht aan de infrastructuur van de NMBS bedraagt een veelvoud van dit bedrag.
De verdachten zijn dinsdagmiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Zes bendeleden zijn onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Een zevende persoon is overgebracht naar een gesloten opvangcentrum tot effectieve repatriëring naar het thuisland.

Bron : FGP Brussel

nvdr : Het zou wellicht geen kwaad kunnen dat de NMBS óók eens in eigen rangen gaat kijken. Op de redactie is een geval bekend waarin een werknemer van de NMBS als zelfstandige in bijberoep, zich bevoorraadde in de magazijnen van zijn werkgever. Naar eigen zeggen was hij niet de enige die dat deed.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds ©


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.