Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926480





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Raad Voor Journalistiek : Beroep tegen weigering kenbaar maken beslissing Rita W.
19 augustus 2010
Bevoegdheid pseudo Journalistenrechtbank staat gedeeltelijk op het spel.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 752.800
Genk / Bekkevoort / Brussel  19 augustus 2010.

--- wijziging 07:30 20/8/10


Bekkevoorts koppel bracht in
september 2008 zelf de bal aan het rollen ...

De gewezen honden en kattenliefhebbers uit Bekkevoort, Rita W. en Patrick B., hebben sinds twee jaar onaflatend juridische actties tegen de uitgever, tegen Morsum Magnificat en vervolgens tegen de journalist gevoerd, daarbij werden de politiediensten, de Raad Voor Journalistiek, Magistraten, redacties en vele, vele anderen bestookt met e-mails en brieven, maar zelf trok het koppel -meestal onder valse namen-, op een ongekende manier op het internet van leer tegen MM en de journalist.

Resem klachten.
Op 16 september 2008 wordt klacht ingediend bij de RVJ, een identieke strafklacht volgt een dag later op 17
september 2008. In april 2009 stapt het koppel, teneinde een publicatieverbod af te dwingen, ook nog eens naar de kortgedingrechter in Leuven, maar ze halen geen gelijk. Ze gaan in Hoger Beroep tegen de beschikking van de Leuvense kortgedingrechter en ook dát draait uit op een nederlaag voor het Bekkevooorts duo. Ondertussen zijn de kosten in die zaak al opgelopen tot meer dan drieduizend Euro, maar er is -voor zover bij de opmaak van dit
artikel bekend-, nog steeds niets betaald. 
 
Raad Voor Journalistiek -RVJ-.
In de zaak van de klacht bij de RVJ stapt de beklaagde journalist zelf naar de kortgedingrechter. De zaak komt op
24 juni 2009 voor en rechter Cardon de Lichtbuer legt de RVJ publicatieverbod op, de zaak wordt nog ten gronde verder gezet. Ondertussen heeft de RVJ binnenskamers de klacht van Rita W. behandeld en een "beslissing" genomen, maar de RVJ past de uitspraak van de rechter in kort geding letterlijk toe en weigert haar verdict ook aan de beklaagde partij mede te delen, de rechter in Eerste Aanleg treedt de RVJ daarvoor bij, maar daartegen werd door de journalist beroep aangetekend, die zaak komt nu op 3 september opnieuw voor de Brusselse rechtbank.

Beroep tegen beslissing Raadkamer te Leuven.
Ook de strafklacht die Rita W. bij de Leuvense Onderzoeksrechter plaatste had niet het verhoopte resultaat, de
ondervoorzitter van de Raadkamer H. Haex beveelt in zijn beschikking van 5 februari 2010 de buitenvervolgingstelling van de aangeklaagde journalist van Morsum Magnificat,  Rita W. en Patrick B. gaan ook hiértegen in beroep, de zaak komt op 21 september 2010 voor de K.I. te Brussel.

Nieuwe zaken.
Ondertussen hebben de hondenliefhebbers hun activiteiten in de hondenwereld, waar ze zowat met iedereen en
overal overhoop liggen, gestaakt, een vechtpartij in Meerhout was het sluitstuk, waarna Wuyts de hondenwereld op een Nederlands satanistenforum door het slijk haalde. 
Vervolgens besloten ze om zich op de kattenwereld te storten, daar is het
avontuur slechts van korte duur geweest, Wuyts -her-begint in de voor haar nieuwe club meteen haar stempel te drukken, doet honderduit aan iedereen die het wil -of niet?- horen het verhaal over haar zogenaamde stalker en al snel krijgt Wuyts ook in dié club heibel, ze dient -alweer- klacht in bij de politie en ook de verbolgen bestuursleden van de club worden op het matje geroepen, daardoor heeft ze zich, óók in die club, al vrij snel woede op de hals gehaald.

Hoop laster, eerroof en dies meer.
Ondertussen heeft de journalist en auteur van dit artikel een verzameling van 138 kwaadwillige berichten
die Rita Wuyts en Patrick Bruynseels -al dan niet in eigen naam-, op het internet gooiden en, alsof het allemaal niets is, bevat die file stukken waar zelfs beschuldigingen van moord met voorbedachte rade worden geuit, maar de journalist kan veel verdragen en relativeert veel, echter, nu is de maat meer dan vol.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©
Hoofdredacteur, verantwoordelijke uitgever en houder merkenrecht

Laatste update ( 22 augustus 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.