Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928025





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Telenet : Illegale radioactieve bliksemafleider te Oud Turnhout verwijderd
28 september 2006

Radioactieve opvanger in een "Haastklus" verwijderd.


Betekom / Oud Turnhout 28 september 2006
Burgemeester KERSEMANS had gelijk toen deze eerder deze week vertelde dat het radioactief tuig deze week van de TELENET mast aan de Draaiboomstraat te Oud Turnhout zou verwijderd worden.

De PR diensten van Telenet zijn voor Morsum Magnificat onbereikbaar, ook politiek zakkenroller DUCO SICKINGHE steekt zich steeds weg achter zijn GSM antwoordapparaat !

Op een half uur.
Al om 08.00 was een firma uit Moerkerke (Damme) ter plekke (een andere buurman zegt dat het 07.30u was), amper een half uurtje later waren ze al weg verklaarde een getuige die verder gaat; "iemand kroop naar boven en met een slijpschijf werd het ding eraf gehaald, ze waren hier met vier man, twee daarvan met een luxewagen".
Laksheid F.A.N.C. nog eens aangetoond.
Het doorslijpen van de messing stang waarop de opvanger stond is absoluut strijdig met de procedures en omdat die staaf vast en zeker met Radium 226 is besmet, kan men niet met een slijpschijf werken. 
Het F.A.N.C. zou dat moeten weten, onder andere door het geval "Noordnatie" te Antwerpen.
Inwendige besmetting.
De persoon die de slijpschijf hanteerde loopt bij zo'n manipulatie (door het rondvliegend fijne stof) risico op het inhaleren van RADIUM 226 waarbij deze inwendig besmet kan worden, een besmetting die men nooit meer kwijt raakt, de halveringstijd voor Radium 226 is immers 1602 jaar en het veroorzaakt kanker.
Procedures verwijdering wellicht niet gevolgd.
In een dergelijke situatie (73m hoge mast) binnen het half uur (of zelfs een uur) zo'n radioactief element verwijderen ?n daarbij de regels respecteren is quasi onmogelijk. Er kan met een relatieve zekerheid worden gesteld dat er geen besmettingsmetingen werden uitgevoerd, zodat er nog radioactief materiaal op de mast (of onderdelen ervan) achter blijft. 



Stukje van het dak van de oude gebouwen Brepols te Turnhout ...




.... hier werd over minstens 40m? radioactieve besmetting
gemeten die meer dan 1000 keer de waarden,
die in de Internationale normen voorkomen, overschreden !


F.A.N.C. half of helemaal niets.
Bij de verwijdering van een dergelijk radioactieve opvanger op een andere locatie te Turnhout (Oude gebouwen Brepols) werd vastgesteld dat minstens 40m? dak ontoelaatbaar hoog was besmet ! Bij de mast van TELENET  werd er niets gevonden zeker ?
Nogal wiedes, de Nucleiare Inspecteurs van het F.A.N.C. doen hun job half, deels of helemaal niet. Het F.A.N.C. wist niet eens dat daar een illegaal radioactief element aanwezig was !


Bezoekers website MM 141.500

Laatste update ( 29 september 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.