Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935195





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Er is geen sprake van plein- of straatnaam wijzigingen.
12 augustus 2010
Schepen Erik Gerits spreekt van een spijtig misverstand.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 751.400
Genk 12 augustus 2010

Naar aanleiding van de goedkeuring door het stadsbestuur voor het toekennen van subsidies ter verfraaiing van het stadscentrum, de Vennestraat, Stalenstraat en Hoevezavellaan, verscheen op 29 juli 2010 een artikel in Het Belang van Limburg waarin dienstdoend journalist -C.N.- schrijft dat behalve gevelrenovaties, herinrichting en wegwerking van de leegstand ook sommige straten/pleinen zullen worden herbenoemd, zo zou de Grote Markt voortaan Horecaplein heten en de Vennestraat zou de straat van de zintuigen worden. Het artikel zorgde, terecht, voor wat ongerustheid bij de uitbaters van de daar gevestigde handelszaken.


Schepen Erik Gerits.

Geen wijziging.
Morsum Magnificat nam contact op met verantwoordelijk schepen van Economie Erik Gerits om na te gaan wat nu precies de bedoeling is van dit alles en deze was formeel ; "De bestreffende subsidies werden inderdaad goedgekeurd maar er wordt geen énkele naamswijziging doorgevoerd, het betreft hier een ongelukkige formulering van CN. Symbolisch en figuurlijk wil het stadsbestuur een soort horecaplein maken van de Grote Markt en een straat van zintuigen van de Vennestraat, maar er is zéker geen sprake van naamveranderingen, bovendien, de stad heeft geen enkele inspraak in de bestemming die door de eigenaars aan hun pand wordt gegeven zodat het praktisch onmogelijk is van, bijvoorbeeld de Grote Markt, een plein te maken waar enkel horecazaken zijn gevestigd"

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds ©

Van de redactie : In de marge.

Taalgebruik.
Op 8 augustus stapt deze redactie bij Coca Snack aan de Europalaan binnen, wil iets bestellen, maar stelt vast dat drie aanwezige allochtonen -dienstdoend personeel-, in feite onvoldoende of geen Nederlands verstaan, vragen om toelichting over de producten die ze verkopen had dan ook geen enkele zin. Schepen Gerits zegt dat de stad over dergelijke zaken geen controle heeft, maar de feiten zijn er niettemin, een horecazaak in het centrum van Genk waar men niet in het Nederlands terecht kan is het zoveelste bewijs van het multicultureel failliet van Genk.

Verlichting van een dansvloer ... 


Op deze wijze zijn minstens vijftien spots van een feestzaal tegen het plafond bevestigd, als dat door de brandweer werd goedgekeurd is het de hoogste tijd dat de burgemeester ingrijpt.

Veiligheid elektrische installaties Horeca in vraag.
We hebben de Schepen Gerits ook duidelijk gemaakt dat het triest gesteld is met de conformiteit van sommige elektrische installaties bij horecazaken en ook dat dergelijke installaties elke vijf jaar door een erkend organisme moeten gekeurd worden, de Schepen is zich daarvan goed bewust, bij KRC Genk gebeurd dat wel degelijk, beweert de Schepen.

Circustoestanden.
Terloops werd ook nog verwezen naar de circustoestanden die er waren tijdens de opbouw van de tent ter gelegenheid van de festiviteiten van Blue Army on Wheels in mei 2010 en de twijfelachtige keuring van de tent door de Genkse brandweer. Schepen Gerits nam duidelijk nota van onze opmerkingen.

ever ©

Laatste update ( 14 augustus 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.