Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928025





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
VLD Tevreden met Hoxha- akkoord
27 september 2006
Persnota van de VLD omtrent Albanees HOXHA. Betekom / Brussel 27 september 2006
We ontvangen ook al eens een Persnota van de VLD, we publiceren ze hieronder integraal.


VLD-Voorzitter Bart Somers reageert tevreden met het bereikte akkoord tussen de federale meerderheidspartijen naar aanleiding van de Hoxha-crisis. Bart Somers: ?De VLD vroeg dat zware criminelen zoals Hoxha niet meer zouden worden vrijgelaten via de voorlopige invrijheidstelling tot de nieuwe strafuitvoeringsrechtbanken ge?nstalleerd zijn. Met de extra maatregelen die vandaag werden afgesproken zal dat ook zo zijn. Bij een voorlopige invrijheidstelling zal de minister immers rekening moeten houden met een voorafgaand advies van de slachtoffers en hun familie. Bovendien moet het parket een eenduidig advies verlenen over de mogelijke veiligheidsrisico?s.?

Naast deze sluitende maatregelen inzake voorlopige invrijheidstelling heeft de VLD ook bekomen dat recht op penitentiair verlof aan banden worden gelegd. Bart Somers: ?Zo zal er ook daar rekening moeten worden gehouden met een voorafgaand advies van de slachtoffers. Situaties zoals met Kaplan en Azzouzi zullen daardoor maximaal vermeden worden.?

Behalve deze extra maatregelen zal er in de federale beleidsverklaring een belangrijk hoofdstuk worden opgenomen met maatregelen die de strafuitvoering versterken. Concreet zullen er een vijftal ingrepen komen, waaronder het verhogen van het aantal alternatieve straffen en elektronisch toezicht. Ook zullen meer buitenlandse gevangenen worden overgedragen naar hun land van herkomst om daar hun gevangenisstraf verder uit te zitten. Bart Somers: ?De VLD had een redelijke vraag en kreeg vandaag een bevredigend antwoord. Zware criminelen zullen in de praktijk niet meer voorlopig vrijkomen en ook penitentiaire verloven zullen minder snel worden toegelaten.?

De VLD rekent erop dat het hernieuwde vertrouwen de regering in staat zal stellen om in de komende dagen werk te maken van een begroting 2007 en de aanpak van de socio-economische uitdagingen.

Laatste update ( 28 september 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.