Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926482





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Kempense drugs- en wapenhandel krijgt zware klappen.
23 juli 2010
Federale Gerechtelijke Politie Tunhout haalt grote slag thuis.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 747.300
Turnhout / Genk 23 juli 2010

De federale gerechtelijke politie en het parket van Turnhout hebben een reeks huiszoekingen uitgevoerd in het kader van het onderzoek naar een Kempische criminele alliantie die zowel actief was in de wapen- als in de drugshandel. Er zijn grote hoeveelheden drugs en wapens, drie voertuigen en een vaartuig in beslag genomen. Een viertal verdachten werd door de onderzoeksrechter te Turnhout aangehouden.

Eerste succesjes.
Het onderzoek naar de criminele bende wordt in april 2010 opgestart. Een eerste succes wordt op 1 juli geboekt wanneer de lokale politie Zuiderkempen V.E. in Herselt onderschept met vier wapens en bijhorende munitie. Zoekingen in de regio Sint-Katelijne-Waver leveren bijkomend een negental verboden wapens op.

Creatieve omzeiling van de wet.
Op 2 juli 2010 is de politionele buit nog groter. Vier huiszoekingen in de regio Herenthout en Lier leveren een twintigtal wapens op. L.D. uit Lier poogde creatief de nieuwe wapenwetgeving te omzeilen. Hij wordt ervan verdacht legaal alarmpistolen op te kopen om ze dan eigenhandig om te bouwen tot schietklare revolvers met de intentie om ze te verkopen in het illegale circuit.

Overzeese handel.
VDV. C., die blijkbaar als tussenpersoon fungeerde in de illegale wapenhandel, wordt ervan verdacht samen met een aantal kompanen een lucratieve overzeese handel in verdovende middelen op te starten. Opzet was om met een vissersboot amfetamines over te brengen naar Engeland. De nodige contacten omtrent aan- en verkoop werden de voorbije weken gelegd.

Politie volgde scenario.
VG. S., een dertiger uit Sint- Niklaas, ging zich gisterenavond bevoorraden in Breda. Hij zou de partij vanochtend leveren aan L.B. uit Herselt die samen met W.G. uit Oevel, de overtocht naar Engeland voor zijn rekening wilde nemen. Helaas voor hen volgde de politie het hele scenario.  VG.S. werd gisteren omstreeks 21.15 uur in Sint-Niklaas onderschept met 40 kilogram amfetamines. De andere verdachten kregen vanmorgen politiebezoek. Ook deze huiszoekingen leverden illegale wapens, munitie en dealerhoeveelheden verdovende middelen op. De aangetroffen amfetamines bij VG waren onversneden -m.a.w. recht uit het labo- en vertegenwoordigen een waarde van 2500 euro per kilo. Opvallend aan dit dossier is het gegeven dat nagenoeg alle betrokkenen niet hun proefstuk toe waren.

Een overzicht:
  ° VDV. C. uit Wechelderzande werd in 2005 veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf voor een groots opgezette amfetaminehandel in de Kempen. In het kader van zijn strafuitvoering diende hij zich ’s nachts nog aan te melden in de gevangenis wat het de speurders makkelijk maakte om hem vanmorgen op te wachten aan de voordeur van Leuven-Centraal.
  ° L.B. uit Herselt werd in 2004 aangehouden als laborant in één van de grootste amfetaminelabo’s die ooit in ons land werd aangetroffen. Deze zaak moet haar definitieve beslag voor de rechtbank nog krijgen. Tijdens zijn voorwaardelijke invrijheidsstelling trachtte hij een partij amfetamines te verkopen aan een undercoveragent van de federale politie.
  ° VG.S. uit Sint Niklaas zat zowel in Engeland als in België al ettelijke jaren in de gevangenis omwille van, onder meer, drugdelicten, hij was voorwaardelijk vrij sinds 25 januari jongstleden.
  ° D.L. uit Lier verzamelde op zijn beurt tal van jaren gevangenisstraf omwille van drug- en wapendelicten.
  ° W.C. uit Oevel is de uitzondering op de regel, hij kwam nog niet in contact met Justitie.
De onderzoeksrechter besliste na verhoor 4 verdachten aan te houden.

Bron : FGP Turnhout

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds

Laatste update ( 24 juli 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.