Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928026





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Telenet mast Oud Turnhout : Petitie voor verwijdering
27 september 2006

Buurtbewoners willen illegaal radioactief element en ook antennemast te Oud- Turnhout weg.


Betekom / Oud Turnhout 26 september 2006
Naar aanleiding van onze eerdere berichtgeving omtrent de aanwezigheid van een illegale radioactieve bliksemafleider op de mast van TELENET te Oud-Turnhout is men in de buurt gestart met een petitie waarvan we de tekst hieronder afdrukken.

PETITIE
VOOR DE AFBRAAK KABEL-TV MAST TE OUD-TURNHOUT

De omwonenden eisen, naar aanleiding van een artikel verschenen in de Gazet van Antwerpen ? Editie Kempen op 05.09.2006 met als titel ?Bliksemafleider blijkt gevaarlijk?, de afbraak van de kabel-TV mast te Oud-Turnhout om navolgende redenen:
1.Op de top van de mast bevindt zich nog altijd een, sedert 1985 bij wet verboden, radioactieve opvanger uitgerust met 9 kankerverwekkende Ra-226 bronnen, waarvan men ooit dacht dat deze nuttig was als bliksembeveiliging. Achteraf een leugen zo groot als een huis. Dit radioactieve element houdt een wezenlijk gevaar in voor de omwonenden omdat, door erosie, radioactieve deeltjes in de omgeving worden verspreid met alle mogelijke gevolgen van dien.
2.De stabiliteit van de mast wordt in twijfel getrokken aangezien er na de plaatsing, begin jaren 80 van de vorige eeuw, op een hoogte van ?
30m. platformen werden bijgeplaatst waarmee bij de initi?le stabiliteitsberekeningen, zeker geen rekening werd gehouden.
3.Wanneer de mast door een bliksem wordt geraakt, ontstaat er in de omgeving van de mast, zowel in de lucht als in de grond een elektromagnetisch veld dat gevolgen heeft voor de elektrische (binnen)huisinstallaties van de omwonenden.
Door dit elektrisch magnetisch veld kan zelfs brand  ontstaan in de woningen zonder dat deze door een directe blikseminslag worden getroffen.

De Burgemeester.
Burgemeester KERSEMANS is een vriendelijk man, (maar het is en blijft een politicus) hij  heeft het donkerbruine vermoeden, dat de heisa door de artikels van Morsum Magnificat is ontstaan.
De Burgemeester beweert van dat radioactief element helemaal niets af te weten, zijn naam is dus "Haas". Toch staat de PREVENTOR INDELEC er effectief, ook al betwijfelt hij dat.
Proces Verbaal.
Het blijkt, dat na de actie van Morsum Magnificat, ook de milieupolitie van Turnhout een PV lastens TELENET heeft opgesteld, de zaak zit bij de Procureur te Mechelen zou de Burgemeester tegen ??n van de actievoerders hebben gezegd, maar zo'n vaart zal het wel niet lopen.
Toch verwijderen.
Volgens andere goed ingelichte bronnen zou de radioactieve opvanger al deze week (donderdag 27 september) verwijderd worden.

Wordt vervolgd

Laatste update ( 28 september 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.