Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926485





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Radionet ASTRID had communicatieproblemen tijdens recent noodweer_Update2
20 juli 2010
Als een noodnet faalt moeten we ons toch vragen stellen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 746.500
Brussel / Genk 20 juli 10.

--- Update 1 12:15 21/7/10 
ASTRID én een GSM.
Op 14 juli om 17:38u stuurde de brandweer van Burg Reuland -Duitstalig gebied- volgend bericht :
" Bitte Handy bereit halten! ASTRID-Netz hat Probleme durch sturm " ... Niettegenstaande het net
bi-directioneel is, zijn er op 14 juli veel problemen mee geweest, de hulpdiensten moeten
dus bij hun uitrusting ook een GSM voegen, hoe het dan moet in explosiegevaarlijke zones moet
men aan deze redactie eens komen uitleggen want ook daarrond is wetgeving. Het is niet denkbeeldig
dat hulpdiensten die in een explosiegevaarlijke zone een niet Ex gekeurd toestel gebruiken, zelf
oorzaak zijn van ontploffingen, ook dát is België.
--- einde update 1

Al meer dan 30 jaar worstelt de overheid en allerlei hulpdiensten, zoals politie en brandweer, met de radiocommunicatie, de kinderzieken worden stilaan chronisch en blijven zich alsmaar manifesteren. Dat bij windsnelheden van 120 km/u en felle regenval de communicatie bij de hulpdiensten wordt bemoeilijkt, of ergo uitvalt, is toch zeer vreemd.

A.S.T.R.I.D. Zelf in de problemen.
Op 14 juli jongstleden was er zowat overal hevige wind, behalve enkele geďsoleerde gevallen waar er een windhoos zou zijn geweest, bleef de windsnelheid beperkt tot rond de 120 km/u, een snelheid die bij berekeningen inzake stabiliteit niet eens als storm wordt aanzien en toch had het radiocommunicatienet van A.S.T.R.I.D. nv die dag al problemen. Een flink aantal hulpdiensten, waaronder zowat alle brandweerkorpsen, hadden er last van, dus wéér hooi op de molen van de brandweer die ASTRID niet goed gezind is, maar ook bij de Federale Politie zijn er klachten, alleen bij ASTRID zelf is men uiterst tevreden.

Thijsmans Antwerpen :
Antenne voor 140 Mbit telefonie straalverbinding Antwerpen Roosendaal...



Uw redacteur -van Morsum Magnificat- realiseerde al in 1985-1987 tientallen zéér belangrijke straalverbindingen over gans België, niet alleen voor telefonie, maar ook voor de controle, de productie en de sturing van de elektriciteit in gans België,  NOOIT liep er op het technische vlak iets mis. Deze antenne -foto- weegt 300 kg en heeft 2,40m diameter en werd hier met eigen -veilige- middelen vijftig meter hoog gehesen. Maar uw redacteur botste in 1988 ondermeer met het M.O.W. en de incompetentie   -en erger- van de Brt - zie HUMO-

Professioneel.
Aangezien deze redactie voldoende al sedert tientallen jaren bekend en begaan is met professionele antenne installaties, weten we maar al te goed dat een briesje van 120 km/uur de radiocommunicatie niet mag doen uitvallen, voorwaarde is echter dat de installatie "professioneel" is uitgevoerd. Ook bij het wegvallen van de straalverbindingen moet de vraag worden gesteld of de "Path loss" voldoende werd berekend en de of stabiliteit van de constructies waarop ze gebouwd werden, de antenne niet te veel doet bewegen, een parabolische antenne heeft immers een zeer kleine openingshoek.

Maatregelen.
Met haar nieuwsbulletin wil de nv ASTRID de reden van de moeilijkheden deels afschuiven door te stellen dat de gebruikers onvoldoende op de hoogte zijn van -ondermeer- de mogelijkheden van de fall-back functie. Het systeem is ondermeer vanwege de disproportionele mogelijkheden met de Fleet mapping, gecompliceerd, de facto gebruiksonvriendelijk. Bij radio communicatie is de antenne een zeer belangrijk onderdeel, zoniet het belangrijkste en dat heeft men bij A.S.T.R.I.D. nv onvoldoende beseft, dat heeft men op 14 juli ondervonden, de lobby bij de brandweer tegen het gebruik van ASTRID zal na 14 juli wellicht weer aangewakkerd zijn.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 23 juli 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.