Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934947





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Stad Genk partner in project De Wijers.
15 juli 2010
De "Wisselparel" reist tussen de verschillende partners.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 745.100
Genk 15 juli 2010

Centraal in Limburg bevindt zich het natuurgebied De Wijers dat gekenmerkt wordt door zijn vele natuurlijke en door mensenhanden gemaakte vijvers, goed voor maar liefst 1.175 vijvers die samen een oppervlakte van 700 ha. water en riet beslaan.  Enkele van deze pareltjes bevinden zich in Genk zoals natuurgebied De Maten en Domein Bokrijk.  Het gebied is een habitat voor heel wat zeldzame dier- en plantensoorten en bevat naast zijn enorme biodiversiteit ook een grote cultuurhistorische en landschappelijke rijkdom, daarenboven is het een toeristisch-recreatieve topregio in Limburg, dus een gebied met vele troeven.

Troeven uitspelen.
Het stadsbestuur Genk is één van de partners in een project dat dit natuurgebied niet alleen wil beschermen, maar ook de troeven ervan wil versterken en verder uitspelen. In Genk kan je namelijk heel wat pareltjes natuur terugvinden die beantwoorden aan de typische streekeisen van De Wijers. Zo zijn de natuurgebieden De Maten en het Wik maar ook het Domein Bokrijk enkele gebieden met typische kenmerken zoals vijvers, rietvelden en broekbosjes.

De wisselparel.
Een blauwe parel staat symbool voor de opstart van het project De Wijers. Het is echter geen gewone parel: hij heeft vanboven een gleuf en doet dienst als ideeënbus. Deze parel zal de komende maanden als een wisselbeker reizen tussen de verschillende partners van het project De Wijers, vandaar de naam : de Wisselparel. Nog tot het einde van deze maand vind u in de inkomhal van het ZOL de ‘Wisselparel’: geen gewone parel, wel een ideeënbus waarin iedereen zijn of haar ideeën over het behoud van De Wijers kwijt kan. U bent welkom van ’s morgens 9u tot 20u.

Ideeën welkom.
Hebt u een idee voor het project De Wijers? Schrijf het op en steek het in de Wisselparel van het project De Wijers. De partners van het project De Wijers zullen het met veel aandacht lezen. En wie weet wordt uw idee gerealiseerd en bouwt u op die manier mee aan de toekomst van De Wijers. Laat uw creativiteit de vrije loop!

Meer info over het project De Wijers:
Het project De Wijers wordt getrokken door de Vlaamse Landmaatschappij, maar er zijn vele andere partners die meewerken, waaronder de betrokken gemeentebesturen en heel wat natuurverenigingen. Meer informatie over het project en dit partnerschap vind je via
www.dewijers.be 

Meer info over het project De Wijers in Genk:
Milieu- en Natuurcentrum Heempark
Hoogzij 7 – 3600 Genk
Tel. 089 65 46 15
www.heempark.be 

Verantwoordelijke mandataris:
Schepen Ali Caglar, bevoegd voor leefmilieu, ontwerp en meting en openbare werken
Tel. 0476 69 90 02
 

Bron : Persdienst stad Genk
Bewerking : jvds

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds

Laatste update ( 20 juli 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.