Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934947





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Federale politie wordt uitgerust met hartdefibrillatoren.
15 juli 2010
Eerste toestellen worden vandaag overhandigd aan Coördinatie- en steundirectie.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 745.200
Brussel / Genk 15 juli 2010

De federale politie ontvangt vandaag, donderdag 15 juli 2010, haar eerste hartdefibrillatoren uit handen van de vzw « De Vrienden van de MUG ». Ze worden overhandigd aan de Coördinatie- en steundirectie -CSD- van Brussel die dus als eerste dienst van de federale politie ermee uitgerust wordt. Het gaat in totaal om 10 hartdefibrillatoren die in de interventievoertuigen zullen geplaatst worden.

Interventietijd korter.
De Coördinatie- en steundirectie van Brussel is een eenheid van de federale politie die de nationale interventiereserve in haar rangen heeft die in het hele land kan ingezet worden. Het is deze eenheid die voortaan met die defibrillatoren wordt uitgerust. Deze toestellen hebben als voordeel dat ze de interventietijden in geval van hartfalen kleiner maken.

De vrienden van de MUG.
De 10 externe en automatische defibrillatoren kunnen in tal van verschillende situaties gebruikt worden: tijdens interventies, tijdens ordediensten of controleacties en dit in het hele werkgebied. Daardoor zijn deze defibrillatoren een onmiskenbare meerwaarde voor de dagelijkse dienstverlening aan de burger door de politieambtenaren die als eerste tussenbeide komen. Sinds kort beschikken ook twee lokale politiezones over dit materiaal: de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene en de zone Bruno -Schaarbeek/Sint-Joost-ten-Node/Evere-. Het pilootproject van het CSD Brussel is gericht aan de 200 leden van het Brusselse Interventiekorps. Het is het resultaat van een samenwerkingsakkoord tussen de
commissaris-generaal Fernand Koekelberg en de vzw “De Vrienden van de MUG" vertegenwoordigd door professor Pierre Mols, directeur van de Mobiele Urgentie Groep -MUG- van het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel.

Bron : Federale politie

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds

Laatste update ( 15 juli 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.