Brecht : Leugens in Gazet van Antwerpen over Radioactieve bliksemafleider |
27 september 2006 |
Gazet van Antwerpen : leugens en ??nzijdige "sussende" journalistiek
Betekom / Brecht 26 september 2006. andere artikels over Brecht In een artikel van Gazet van Antwerpen (Jan Vorselmans) wordt "gesust" qua gevaren van de radioactieve bliksemafleider die daar al vijftig jaar op het dak van de school staat, de Voorzitter van het beheercomit? GUY MEEUS weet duidelijk niet wat hij zegt en niettegenstaande de journalist door een specialist ge?nformeerd werd, weet in zijn artikel "Radioactieve bliksemafleider verdwijnt" niet wat hij schrijft, pure volksmisleiding. Illegaal. Men moet om te beginnen niet vergeten, dat de radioactieve bron er al meer dan vijftig jaar illegaal staat, het wettelijk onderhoud nooit werd uitgevoerd waardoor de mechanische stabiliteit twijfelachtig is. Porselein. Het radioactief materiaal bevindt zich op een porseleinen halve bol die zeer breekbaar is, het gevaar wordt geaccentueerd door de slechte staat van de installatie die nooit onderhouden werd, wat volgens de wet en de voorwaarden uit 1963 een jaarlijkse verplichting was. Incident te Oostende. Dat zo'n HELITA A CALOTTE wel degelijk zeer gevaarlijk is, blijkt uit het incident te Oostende in maart 2003, daar viel zo'n tuig van het dak van kinderopvangcentrum "De Brem" waarbij het terras over 20 vierkante meter werd besmet. De Minister van Binnenlandse Zaken (Voogdijminister van het F.A.N.C.) diende daarover uitleg te geven na vragen door HAGEN GOYVAERTS (Vlaams Belang Leuven).
Dit is officiel, geen gazettepraat. Lees hier de antwoorden Minister Dewael_1.pdf Lees hier de antwoorden Minister Dewael_2.pdf
De willekeur en laksheid van het F.A.N.C. Dat dit toestel er nog steeds staat is te vertalen in de willekeur, de laksheid en de incompetentie van het Federaal Agentschap Nucleaire Controle. Het Agentschap schiet schromelijk te kort in haar taak om de bevolking tegen de gevaren van de ioniserende stralingen te beschermen. Het F.A.N.C. maakt zich eveneens schuldig aan concurrentievervalsing door sommige bedrijven te benadelen (zoals het Betekoms bedijf V) en andere (Waalse) te bevoordelen.
Bezoekers website MM : 140.250
|
Laatste update ( 27 september 2006 )
|