Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934949





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken : Takken over fietspad.
13 juli 2010
Fietspad aan Daalbroekstraat versperd.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 744.700
Genk / Lanaken 12 juli 2010

Het onweer en de felle wind die gisteren over de Limburgse contreien trok, rukte ook een aantal dikke takken van enkele bomen af, daardoor was een stuk fietspad aan de Daalbroekstraat te Lanaken versperd.

Geen -sensatie-pers.
De brandweer van Maasmechelen werd rond 18u door de politie opgeroepen en in een mum van tijd waren de hindernissen verwijderd, vreemd dat -behalve Morsum Magnificat- niemand van de gazetten ter plaatse is gekomen, ook geen fotogragen, nogal wiedes, er was behalve het zagen van een paar takken niets sensationeels te rapen. Nogmaals het bewijs dat de klassieke pers door de hulpdiensten zelf geïnformeerd wordt. Morsum Magnificat maakt op een legale manier gebruik van de "lekken" die de hulpdiensten, vooral de brandweer zelf veroorzaken, deze redactie hoeft dan ook op geen enkele manier tipgevers te vergoeden, iets wat trouwens in de deontologie van de journalistiek niet toegelaten is. Morsum Magnificat hoeft aan niemand "dankjewel" te zeggen.

Geen scanners.
Sommigen bij de brandweer van Maasmechelen zijn van oordeel, dat de pers "scanners" gebruikt, maar dat is onzin, getuigt zelfs van weinig kennis van de radiocommunicatie. Als er lekken zijn, dan moeten die bij de hulpdiensten zelf worden gezocht, ofwel wordt de pers rechtstreeks geïnformeerd, ofwel geeft de brandweer in hun XML files aanduidingen die strijdig zijn met de instructies die ze van de nv A.S.T.R.I.D. krijgen. In beide gevallen ligt de schuld van de lekken bij hun, de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.
Het bezit van scanners is trouwens wettelijk niet meer verboden, radioamateurs -zoals uw hoofdredacteur- mogen deze zelfs gebruiken, alleen mogen de radioamateurs frequenties die buitern hun vergunning vallen, in de scanner niet vast geprogrammeren.   

Redactie Morsum Magnificat  ® Professioneel
EVER ©

Laatste update ( 13 juli 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.