Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934952





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Dertiende bouwwerf op veertien arbeidsonveilig.
10 juli 2010
Slechts één -Antwerps- bedrijf respecteerde in regio Genk veiligheidsregels.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat :  744.100
Genk 10 juli 2010.

--- wijziging 07:30 12/7/10

Op 5 juli rijden we in de Guilliaume Lambertlaan te Genk, op een bouwwerf worden holle welfsels van een vrachtwagen geladen, er moet iets mis zijn met de afmetingen, maar geen nood, iemand klautert gewapend met een haakse slijptol op de vrachtwagen en bewerkt dat materiaal.

Geen PBM.
Iedere bouwvakker weet dat een haakse slijptol een gevaarlijk gereedschap is, maar op die Genkse werf is men zich daarvan niet bewust, ergo, de man in kwestie staat boven op de vrachtwagen helemaal op de hoek van de lading. Bij de confederatie van de bouw is men kwaad op Morsum Magnificat omdat wij resoluut stellen dat bouwwerven nog steeds onveilig zijn.

Boven op de lading holle welfsels ...



.... stukken wegslijpen met een grote haakse slijptol, uiteraard zonder PBM -behalve schoenen-, ook geen aangepaste kledij ... heb ik nu wéér de lat te hoog gelegd?? 

Te streng.
In het verleden hebben wij aan de hand van tientallen voorbeelden aangetoond, dat Limburgse bedrijven maar al te vaak onveilig werken, ook buiten Limburg, in Genk hebben we nu op 14 werven maar liefst 13 ontdekt die onveilig waren, slechts één bedrijf –Tokheim - respecteerde bij onderhoudswerken aan een Esso Benzinestation wel de veiligheid. Bij de Technische Inspectie Limburg vinden ze dat wij onze lat hoog leggen, streng zijn in de beoordeling van de arbeidsveiligheid! Het is wellicht omdat WASO Limburg de lat véél te laag legt, dat er zoveel onveilige werven bestaan, de meest elementaire veiligheidsvoorschriften worden in Limburg met de voeten getreden-sic-. Staan de beste stuurlui hier soms ook aan de wal?

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©
-te?-Lastig met veiligheid en techniek.
Hoofdredacteur - verantwoordelijke uitgever - houder merkenrecht.

Laatste update ( 12 juli 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.