Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928026





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Celis te Lubbeek : Zelfontbranding van afval in loods.
27 september 2006
Breekwerf voor bouwafval veroorzaakte volgens de Leuvense brandweer een smeulbrand.

Betekom / Lubbeek 26 september 2006.
Dinsdagmorgen iets na 03.00u is er door zelfontbranding een smeulbrand ontstaan in de loods van de firma CELIS aan de Diestsesteenweg te Lubbeek, reeds om 08.00u had de Leuvense brandweer de bluswerken al be?indigd.

Ander artikel

Weinig spraakzaam
Toen we omstreeks 07.45u ter plaatse kwamen was de brandweer van Leuven zelfs niet meer ter plaatse, de sprinkler installatie tegen het +/- 8 meter hoge plafond werkte nog (nevelen) en men had bij CELIS al twee grote containers gevuld om haastig af te voeren, het bleek een Waals bedrijf te zijn, alleszins de bestuurder van de vrachtwagen kon geen Nederlands en was opvallend zwijgzaam, wat ligt er in de containers ?

Celis te Lubbeek .... 



.... ze kunnen er misschien ook "Afvalcenter" bijplaatsen,
maar welk (niet gesorteerd) afval in de breekwerf
vanzelf ging branden (foto Inzet) is niet geweten. Het lijkt
geen overbodige luxe dat de milieuinspectie daar toch
eens een kijkje gaat nemen.
 


Binnen een uurtje.
Bij SELIS krijgen we aan de balie in de winkel ook maar weinig informatie, de dame aan de receptie belt iemand op en die scheept ons af met " laat hem maar terugkomen of terugbellen als de heer CELIS (Fran?ois) er binnen +/- een uurtje is". De aanwezigen weten niets, dat moet U aan de baas vragen, klinkt het.
MM : Was die dan aanwezig ?
Bediende CELIS : Nee, maar die woont hierachter ?
Het heeft geen zin om op die manier tegen muren te praten, we komen er niet achter wat daar in die loods allemaal ligt dat vanzelf gaat ontbranden en we vertrekken dan maar.
Geen reactie.
We nemen op 27 september 2006 opnieuw contact op met CELIS, maar we krijgen de reactie dat meneer FRANCOIS CELIS niet wenst te reageren, wat hebben ze daar te verbergen ?  Hebben ze als gevolg van de stagnering bij de HOGE MAEY te veel afval te Lubbeek ?
Hoge Maey
Het feit, dat er (te) veel gesorteerd afval op het ogenblik van de brand aanwezig was, zou de schuld zijn van de Hoge Maai (intercommunale voor afvalverwerking te Antwerpen) , daar zouden er problemen zijn geweest en  kon de transportfirma (Hertens) het afval bij CELIS niet ophalen, vandaar en zodoende, ondertussen zouden te problemen te Antwerpen zijn opgelost.  
Milieuvergunning.
Alhoewel het ons in die loods meer op een stort lijkt, gaat het over een ?Breekwerf? waar bouwafval wordt gesorteerd dat na het sorteren gerecycleerd wordt.
De firma CELIS heeft een vergunning bekomen van de Bestendige Deputatie in maart 1993 voor het overslaan en sorteren van containerafval, het opslaan van bouwmaterialen en het exploiteren van een onderhoudsgarage. In 1998 werd  een uitbreiding van de sorteerinstallatie en houtscheider toegekend en werd ook de ?nieuwe? loods gebouwd.

Bezoekers website MM : 140.250

Laatste update ( 28 september 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.