Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934953





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Politie inspecteur diende put te signaleren en af te dekken-Update1
04 juli 2010
Graafwerken uitvoeren en hindernissen plaatsen op openbaar domein.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 742.800
Genk 4 juli 2010.

--- update 1 07:30 5/7/10.
Bij de stadsdiensten van Genk was niemand in staat om de rooilijn te bepalen, bij de dienst mobiliteit speelde men voor struisvogel en verwees naar de Afdeling Wegen en Verkeer Limburg. Omdat we vlug door hadden dat we in Genk niet snel geďnformeerd zouden worden, hadden wij uiteraard zelf -tot groot ongenoegen van Genk- de dienst Wegen en Verkeer al gecontacteerd, daar hebben ze, in tegenstelling tot Genk-sic- ook meteen de nodige informatie gegeven en blijkbaar ook actie ondernomen.

Meldingen.
Politici en politie vragen aan de burgers om alert te zijn en vreemde gedragingen aan de politie te melden, maar met het omgekeerde kunnen diezelfde politici en politie duidelijk niet omgaan. Burgers moeten óók de vreemde gedragingen van de politici en de politie kunnen melden, dat is niet alleen een grondwettelijk recht -art.23 Grondwet-, maar is zelfs ook voorzien in het Wetboek voor Strafvordering.  
--- einde update 1
  

Veel "mensen" weten niet dat men, om graafwerken langs wegen uit te voeren, de toelating moet hebben van de beheerder van de betreffende weg, bovendien loopt men ook het risico nutsleidingen te beschadigingen zo moet men ook bij de gemeente de liggingplannen van de leidingen consulteren, maar bovenal moet er een toelating zijn om die graafwerken uit te voeren. Van een politieinspecteur zou men verwachten dat die dat wél weet en respecteert.

Verbouwingswerken?
Aan de gewestweg  André Dumontlaan te Waterschei heeft een bewoner een put gemaakt, niet zómaar iemand, maar een politie inspecteur
die de put gemaakt heeft gemaakt wegens verbouwingswerken. Omdat bij de stad Genk niemand aan deze redactie kon zeggen waar op die plaats de rooilijn ligt, hebben we dat bij de eigenaar van de weg -de Provincie- moeten vragen, na onze vraag om enige toelichting bleek dat er geen toelating werd gevraagd, evenmin signalisatie werd geplaatst en de put ook niet was afgedekt, kortom een aantal overtredingen die, begaan door een politie inspecteur, vreemd overkomen.



Afgespannen en gat afgedekt.


Intimidatie?
Via de eigenaar van de weg werd stad Genk dan ook aangemaand om orde op zaken te laten stellen, wat ook gebeurde. Mogen we nu van
de politie, zoals dat reeds met ons en anderen gebeurde, weer intimidatie verwachtten? Uiteraard bezit deze redactie nog ánder bezwarend bewijsmateriaal, óók ivm het feit, dat -al dan niet juiste- informatie aan derden wordt verstrekt, dat tzt aan het Comité P. zal worden overgemaakt.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck. ©

Laatste update ( 05 juli 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.