Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934953





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Gemeenteraad Genk : Bevolking betaalt permanente kiescampagne CD&V-Update1
04 juli 2010
Stadsmagazine 3600 puilt uit van de partijpolitieke propaganda.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 742.700
Genk 4 juli 2010.

--- Update 1 13:00 4/7/10.
Wie positief nieuws heeft -ook uit Genk- laat het weten, we onderzoeken het en als er geen zuiver politieke motieven zijn of verdoken politieke propagande achter zit, brengen we het.
--- einde update 1


--- Wijziging 12:00 4/7/10.
Raadszaal.
De opmerking van Stijn Vangeneugden over de veel te kleine oppervlakte van de Genkse Raadzaal is terecht, het is wellicht ook niet de bedoeling van de CD&V dat veel Genkenaren naar de zitting komen, zij vindt dat waarschijnlijk niet nodig omdat zij de bevolking op andere manieren voldoende kan lijmen. Voor de pers idem dito, welke journalist zal het riskeren om één letter verkeerd te schrijven, de media is op één of andere manier óók afhankelijk van de Genkse gulle CD&V geversclub, alleen Morsum Magnificat verkeert niet in dat geval, Genk is zelfs geen abonnee van Morsum Magnificat, zelfs die 80 € hebben ze niet veil.

Tussen publiek.
Tijdens de voorbije gemeenteraad heb ik, naar gewoonte, weer tussen het publiek plaatsgenomen, als er dan iemand vlak naast komt zitten, mijn notities kan spieken, ga ik gewoon ergens anders zitten, de burgemeester kan die bruuske bewegingen gadeslaan en er misschien uit concluderen dat er toch iets dient te veranderen om de pers haar werk naar behoren te kunnen laten doen.

Voorzitter en Vlaams Belang.
De start van de gemeenteraad is steeds de moeite waard, dat is meteen ook de start van de rancuneuze reacties van de Voorzitter Tom Arts -CD&V- richting Stijn Vangeneugden -Vlaams Belang-, een totaal ongepaste en partijdige houding van de Voorzitter, Stijn Vangeneugden zou wat meer dossierkennis moeten opdoen, maar Stijn is wat dat betreft hardleers en hangt immers altijd af van derden, óók in de dossiers waarvan hij pretendeert en geacht wordt kennis te hebben.
--- einde wijziging

Genk heeft een "Stadsgids" waarin, behalve veel publiciteit van allerlei firma's, ook allerlei informatie staat over de stadsdiensten, dat kunnen we aanvaarden, maar het op papier van 170 gr. gedrukte 3600 in een buitenformaat waar op het eerste binnenblad opnieuw het ganse -CD&V- schepencollege staat afgebeeld, de CD&V schepenwissel en allerlei afbeeldingen van Genkse activiteiten van de burgemeester uitgebreid aan bod komen, is niets minder dan politieke propaganda op kosten van de Genkse bewoners.

Dure propaganda.
De verspreiding van 3600 kost aan de Genkse belastingbetaler op jaarbasis maar eventjes 448.000 €, iedere Genkenaar betaalt dus jaarlijks 6,89 € voor de publiciteit die het politieke clubje van de CD&V in Genk -op hun kosten maakt- maakt! Het Belang van Limburg zegt voor haar artikels geen afbeeldingen van de burgemeester te plaatsen, maar bij de recente verkiezing van de beste marktkramer vroeg de burgemeester een foto aan de reporter van HBvL, die deze graag in ruil voor een pint leverde-sic-. Als de foto's dan in de 3600 -zonder auteurvermelding- worden afgedrukt, is de burgemeester weer gelukkig.

Oppositie.
Toen tijdens de recente gemeenteraad voor de kostprijs van de 3600 goedkeuring werd gevraagd, was er wat gemor van de oppositie. Socialisten, Vlaams Belang en Open Vld, zouden in de 3600 te weinig aan bod komen. Wablief?? Deze partijen komen quasi niét aan bod, dat staat wellicht recht evenredig met hun wijze van oppositie voeren, de CD&V -en haar N-VA slippendraagster Ann Baptist- moeten als gevolg daarvan geen rekening houden met de oppositie, vooral Vlaams Belang mist dossierkennis, alleen Jimmy Wenmeekers roert af en toe zijn staart, maar Genkse interne Vlaams Belangtwisten steken Wenmeekers stokken in de wielen, Janssens en Vangeneugden zwaaien de scepter.

Geld genoeg.
In tijden waar iedereen en overal moet bespaard worden, voert de Genkse CD&V een verspilbeleid van jewelste, wanneer het gaat om er zelf -politiek- beter van te worden staat de stadskas voor iedereen open, verenigingen die de CD&V goed gezind zijn worden door dik en dun gesponsord, drank en feestgedruis horen er telkens weer bij. Wie aangeeft niet tot hun politieke kleur te behoren, wordt de facto gediscrimineerd.

Bouwdienst en Ruimtelijke ordening.
Van een welingelichte bron -uit de immobiliënwereld- noteren we volgende uitspraak "De bouwdienst van Genk is nu niet bepaald de meest doorgrondelijke", einde citaat. In de gemeenteraad van 1 juli werd onder agendapunt 39 de verkoop van een perceel grond aan de Molenstraat 101 behandeld, meteen ook een regeling tot eeuwigdurende erfdienstbaarheid voor de stad Genk. Het moet blijken dat de aankoper van de grond, er een kantoor wil bouwen, maar dat zou in dat woongebied niet kunnen.  Bij de dienst R.O. te Genk stelt men onomwonden dat voor bouwsels kleiner dan 100 m² geen vergunning nodig zou zijn, volgens Inspectie R.O. van de Provincie Limburg is dat een misvatting van jewelste, dat dossier wordt dus wellicht nog vervolgd.

De Oude Kring te Waterschei : Genk moet nu PV opstellen


Dit appartement is pas opnieuw verhuurd, de eigenaar verbouwde de eensgezinswoning naar drie studio's maar had daarvoor geen vergunning, een bouwmisdrijf dat Genk nooit verbaliseerde, onderhoud aan de buitenkant heeft de eigenaar nooit uitgevoerd, wél huur ontvangen, het ziet er dus uit als een krot wat klanten van de feestzaal van De Kring aanzet om te komen plassen, anderen om er restafval dumpen en dies meer.

Voor de vrienden sluiten ze de ogen.
Met de gebouwen van de Oude Kring te Waterschei is er óók al jaren "iets" mis, daar werden bestemmingswijzigingen doorgevoerd, Genk maakt onwetenden wijs -zogezegd- in het kader van de wet van 16 juli 1992 -de zogenaamde wet Tobback- meerdere huisnummers te hebben toegekend en sloot onder het mom van die wet Tobback de ogen voor een bouwmisdrijf, huurders die zich wegens hun sociale positie geen normale woning kunnen veroorloven zijn -wat dit pand betreft-, het slachtoffer van de huisjesmelkers. Mocht de strafrechtelijke termijn vandaag al verjaard zijn, wordt het CBS van Genk thans aangemaand om alsnog de bouwinbreuk te beteugelen in de zin van een PV tot herstelvordering in te stellen. De eigenaars hebben hun pand, na een illegale verbouwing, minstens 20 jaar kunnen verhuren, de huurders betaalden meer huur dan de aankoopprijs van het pand. Genk heeft onder burgemeester Jef Gabriëls, de eigenaars al die tijd de hand boven het hoofd gehouden, het is dan ook nogal wiedes, dat zowel Gabriëls als de eigenaars tijdens het 10 jarig bestaan van de Blue Army on Wheels, in de vzw De Kring-Waterschei van gedachten wisselden-sic-.

11:39 4/7/10 Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
EVER ©

Laatste update ( 05 juli 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.