Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934812





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Slaat de pers en de politiek weer munt uit een familiedrama.
18 juni 2010
Wat is het maatschappelijk belang van berichtgeving omtrent dergelijke drama's?

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 738.800
Genk 18 mei 10.

--- Update 1 08:00 19/6/10.
Drama is een voorbeeld van een falende maatschappij.

De harde realiteit na een faling.
Aan de hand van berichten in de gazetten, wordt eveneens duidelijk dat een faling een grote rol in dit drama heeft gespeeld, wellicht is het koppel zich recent bewust geworden wat de harde sociale gevolgen van een faling en de falende hulp van de maatschappij, de sociale diensten en de OCMW's in de praktijk kunnen betekenen, deurwaarders die in opdracht, op een ongenadige manier de laatste bezittingen in beslag nemen en voor een habbekrats openbaar laten verkopen, je moet het eerst zelf meegemaakt hebben om het destructief en moraalvernietigend effect daarvan te kunnen begrijpen.

Sociaal gekwetst.

Een gefailleerde wordt een sociaal gekwetste en, zoals de wet van de jungle -waar gekwetste dieren door soortgenoten worden afgemaakt-, wordt een gefailleerde door zijn financiële situatie door de maatschappij voor een groot deel uitgestoten. In dit land wordt je aanvaard tot zo lang je centen hebt en dat ook aan de buitenwereld kan tonen, grote sier en de facto grote auto moeten blijk geven van grote welgesteldheid, wanneer dat ballonnetje doorprikt is, wegens ondermeer een faling, is het hek van de dam. Wie denkt dat er in België -dus ook in Genk- een deugdelijk sociaal vangnet bestaat en een Belg op de werking van de Grondwet kan rekenen is een illusionist-sic-. 
--- einde update.  

De pers, gewapend met fototoestellen, micro's en camera's is vandaag voor een familiedrama in Genk neergestreken, niettegenstaande
deze redactie in Genk is gevestigd, zijn wij niet ter plaatse geweest, het is onbegrijpelijk dat de klassieke pers de gevel van het huis in beeld brengt en buren gaat interviewen, die zelf zeggen de slachtoffers niet te kennen. Veel van enige nieuwswaarde kunnen deze buren dus niet vertellen maar als de camera's draaien zijn mensen tot veel bereid.  Uiteraard was het een klein kunstje om de burgemeester, maar óók het parket voor de camera's te halen.

Wij vragen ons af wat de maatschappelijke relevantie is van dit drama, of toch, misschien werden de slachtoffers, die blijkbaar onlangs een faling achter de rug hadden, soms in Genk op sociaal vlak niet goed opgevangen? Indien dat het geval zou zijn, zijn het niet de eersten. Genk is goed voor een bepaalde “klasse”.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
EVER ©

Laatste update ( 19 juni 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.