Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934814





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Arbeidsauditeur Tongeren sommeert OCMW onderzoek naar Sint Vincentius.
16 juni 2010
Indringende vragen bij voedselbedeling aan personen met verwijsbriefje kan niet.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 738.200
Genk / Tongeren 16 juni 2010

Op 11 juni 2010 werd het OCMW van Genk voor de Tongerse Arbeidsrechtbank gedaagd, het geschil handelt over het contract dat het OCMW van Genk met de vzw Sint Vincentius afsloot en waarbij deze laatste de overeenkomst niet respecteert. De Arbeidsauditeur sommeerde het OCMW van Genk om een onderzoek in te stellen naar de ter zake handel en wandel van de vzw Sint Vincentius.

Schending privacy?
Wie na een doorlichting door het OCMW van Genk recht heeft op voedselhulp, ontvangt een verwijsbriefje waarmee betrokkenen op vertoon van het door het OCMW afgeleverd document bij de vzw Sint Vincentius een welbepaald voedselpakket kunnen afhalen. Het OCMW van Genk sloot daaromtrent op 26 oktober 2009, in ruil voor een bepaalde financiële steun, een overeenkomst af met vzw Sint Vincentius. Het moet uit diverse klachten van OCMW cliënten blijken dat de vzw Sint Vincentius de rol van het OCMW overneemt en zelf een soort onderzoek start waarbij niet beëdigde personen aan het onthaal, zonder aanwijzing van reden, zelf allerlei indringende vragen beginnen te stellen, dat komt over als schending van het transparantiebeginsel van de privacywet van 8 december 1992.

Onderzoek.
Omdat assertieve gerechtigden zich verzetten tegen het stellen van vragen, de voorzitter van Sint Vincentius zich er met een kwikslag probeerde vanaf te maken, maakten gerechtigden aan de vzw Sint Vincentius duidelijk dat zij het er niet zouden bij laten. Omdat de vzw Sint Vincentius zich als ongenaakbare hulpverlener opstelt die geen tegenspraak duldt, worden gerechtigden als onbeleefd en agressief bestempeld en wordt voedselhulp geweigerd. De zaak werd op 11 juni voor de Arbeidsrechtbank behandeld, de Tongerse Auditeur draagt het OCMW van Genk op om te onderzoeken of bij de vzw Sint Vincentius inderdaad die vragen worden gesteld. Karen Wibail, de juriste van het OCMW van Genk, bevestigde voor de Rechtbank dat er een onderzoek loopt, maar dat het resultaat ervan nog niet bekend is.

Sint Vincentius plaatst zelf verkeersborden.


Sint Vincentius : bij de voedselophaling plaatsen ze een E3 bord om te beletten dat iemand die voedsel komt ophalen daar gaat parkeren, gerechtigden die moeilijk te been zijn, moeten óók hun plan trekken.
De voorbije winter, toen er sneeuw lag, de weg hobbelig was, moesten mensen met het -winkel-karretje de straat oversteken en sneeuw en ijzel trotseren. Uiteraard telt dat verkeersbord niet, daarvoor is er een toelating nodig ... het feit dat zij dat daar plaatsen zegt veel over hun sociale ingesteldheid en heerschappij.

Al sinds januari 2010.
Deze redactie bezit de formele bewijzen dat de indringende en niet ter zake doende vragen wel degelijk worden gesteld en heeft ook weet van andere soortgelijke klachten, zelfs al van in januari 2010 toen de overeenkomst tussen het OCMW en de vzw Sint Vincentius nog maar twee maanden oud was. Het OCWM werd begin januari 2010 op de hoogte gebracht van het feit dat een dame door een medewerkster van het onthaal -naam gekend- van Sint Vincentius ook op een onbeleefde manier werd aangepakt, maar wat baten kaars en bril als de uil niet zien en wil.

Beste managers.
In een artikel in Het Belang van Limburg van 9 december 2008 wordt ondermeer Staf Mariën -OCMW Secretaris Genk- als een goed overheidsmanager opgehemeld, maar Staf Mariën vindt het niet nodig om bij zijn belastingaangifte te vermelden hoeveel kilometers hij voor privé-doeleinden aflegt met de Ford Mondeo die hij van de stad Genk ter beschikking heeft, als goed manager moet men zo'n zaken niet aan de neus van de fiscus hangen-sic-, de journalist van Het Belang van Limburg kreeg die informatie wel toegespeeld, maar over die managers geen slecht woord .... Ook de problemen met de vzw Sint Vincentius, waarvan minder gegoeden het slachtoffer zijn, mogen niet publiek worden gemaakt. Journalisten die dagelijks op de schoot van de Genkse politiek worden genomen zijn immers aan handen en voeten gebonden, we hebben het dan nog niet over de vele publiciteit die de stad Genk in die gazet plaatst, dat deontologisch gezien de redacties publiciteit en nieuws strikt gescheiden moeten zijn, bestaat uiteraard alleen in theorie ... 

Selectieve CBPL.
De Privacy Commissie -CBPL- is blijkbaar zeer goed om Rechtse elementen, zoals het Vlaams Belang, te achtervolgen. In andere gevallen, zoals hier bij Sint Vincentius, kijkt de CBPL duidelijk minder nauwkeurig? In haar brief van 26 november 2009 stelt de CBPL het volgende :
" .. krachtens het transparantiebeginsel van de privacywet moet elke verantwoordelijke voor de verwerking van iedere betrokken persoon wiens persoonsgegevens hij heeft verzameld, vooraf op een duidelijke en nauwkeurige manier laten weten welke gegevens hij inzamelt, de doeleinden waarvoor hij ze inzamelt en wie eventueel de gegevens zullen of kunnen ontvangen ...", einde citaat, dit item is nu juist datgene wat Sint Vincentius met de voeten heeft getreden.

Privacy Commisie schendt de taalwetgeving.
De CBPL durft ook al eens de taalwetgeving met de voeten treden, u ziet daarvan hier het bewijs, let op de slotzin van de brief " Mijnheer " ..... De CBPL heeft op een klacht ter zake nooit gereageerd.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
EVDS ©

Laatste update ( 17 juni 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.