Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928027





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Filip Dewinter ontsnapt in Nederland aan een Raid.
24 september 2006
Belagers vernielen auto van Belgische firma  te Amsterdam

Betekom / Amsterdam  - 24 september 2006.

Op 24 september 2000 werd, tijdens een opname van het VPRO programma ? Buitenhof ?, het kopstuk van het  toenmalige Vlaams Blok, FILIP DEWINTER, vanuit het publiek bekogeld met een bruine smurrie. Vandaag, 24 sept. 2006, dus dag op dag zes jaar later, werd DEWINTER opnieuw bereid gevonden om naar een live uitzending van ? Buitenhof ? te komen. 

Update 3.
25 september 2006 om 16:00u
We ontvangen uit Amsterdam een e-mail met een reactie (in het Frans) van de bestuurster van de BMW van Motion Picture nv :
Le comique de l'histoire c'est :
des extremistes de la Gauche croyaient casser la voiture d'un extremiste de la Droite.
Mais la voiture appartenait a une anciennce hippie Parisienne de 68 !
Bien a vous
Marion
+++



Net op dit moment was Morsum Magnificat binnen in Studio Plantage,
de actie duurde immers maar enkele minuten.
Foto Rein Van Zanen
 



Update 2.
25 september 2006 11:30  Reactie van Motion Picture Films Brussel :
Gisteren probeerden we met Motion Picture Films in Brussel telefonisch contact te krijgen, maar dat lukte niet, in de avond kreeg men op dat telefoonnummer een bandje (in het Engels)  te horen met de openingsuren (9 - 17.00).
Vandaag krijgen we een man aan de telefoon die in feite geen details over dat incident weet (of kwijt wil ?).  De dame die de auto daar parkeerde is een parisienne die voor M.P.F. in Belgi? werkt. MPF Verkoopt FUJI filmrolletjes en heeft ook in Nederland vlak naast de Studio Plantage waar de auto geparkeerd stond een filiaal, we vinden daar een telefoonnummer en informeren.
Alle gegevens gekend.
Wanneer we de Franciase (Marion H) aan de telefoon krijgen, zegt deze ons, dat ze pas deze morgen vaststelde dat haar voertuig was verdwenen, ze deed aangifte bij de Politie omdat ze dacht dat haar voertuig gestolen was en de dieven een ongeval zouden veroorzaken waarvoor zij verantwoordelijk zou kunnen worden gesteld.
Vraagtekens over bescherming.
De Francaise zegt dat alle gegevens van de auto bij de politie gekend zijn, in Amsterdam daarvoor maandelijks parkeergeld dienen te betalen en als dat niet op tijd betaald is, ze meteen aan de deur komen kloppen om te betalen.
Als het op bescherming aankomt zijn ze veel minder fanatiek zegt de dame, die aan haar accent te horen wel degelijk uit de regio Parijs komt (al heeft ze een Duitsklinkende achternaam).
AT5. (TV omroep in Amsterdam).
Bij de redactie van AT5 in Amsterdam vinden ze, dat wanneer wij vraagtekens plaatsen omdat er geen Politie aanwezig was v??r dat DEWINTER arriveerde, daardoor een andere auto zwaar werd beschadigd, wij dat zelf maar moeten onderzoeken !
AT5 Wist in ieder geval dat er acties zouden komen, vandaar dat zijn vlak nadat FILIP DE WINTER was gearriveerd, vlak voor de deur van Studio Plantage,de camera in de aanslag post bleven vatten, zodoende konden ze de bliksemsnelle actie ook precies filmen !  



Update 1.
25 september 2006 09:10u -  Reactie van FILIP DEWINTER :
Toen we arriveerden stonden er aan de overkant een aantal individuen van het type krakers, die hebben wellicht aan kompanen achter de hoek de informatie van onze aankomst gegeven.
De vernielde auto stond twee parkeerplaatsen verder, wellicht hebben de kompanen een onvoldoende nauwkeurige beschrijving van mijn auto gegeven die enkele minuten eerder door twee van mijn begeleiders op een parking werd geplaatst.
-NVDR- We bekijken onze foto's van 10.41u, maar we zien aan de overkant geen "verdachte" personen, mogelijk hebben ze zich verstopt of zijn ze snel verdwenen om later terug te komen ?


    

En de Amsterdamse politie ?
Het zou blijken dat er uit een bepaalde hoek vooraf voor acties werd gewaarschuwd, waarom de Amsterdamse Politie dan geen ploeg ter plaatse stuurde is vreemd.
Gezien de vernielingen die werden aangebracht aan een Belgische auto die niks met het bezoek van FILIP DE WINTER vandoen had niet te begrijpen.  Moeten auto's van Nederlanders in Antwerpen hetzelfde lot ondergaan ?
 

Beelden verkocht aan VTM.
De Amsterdamse Televisie AT5 heeft de beelden verkocht aan VTM,  daar waar eerder de VPRO programmamakers hadden aangekondigd van de komst van FILIP DE WINTER,  geen mediacircus te willen maken, was AT5 en ??n fotograaf aanwezig, AT5 kon dus ook de "Raid" op beeld vastleggen, op dat moment was Morsum Magnificat net even binnen in       " Studio Plantage" , de raid werd zoals op de beelden van AT5 is te zien razendsnel uitgevoerd www.at5.nl  (kijk onder laatste AT5 nieuws waar er ook beelden van het tumult van vijf jaar geleden kan zien).
Na de live uitzending in "Buitenhof" mocht ook alleen  AT5 in een vertrekje naast de grote studio een interview afnemen ? Waarom alleen AT5 ?

Geen manifestatie.
De VPRO organisatie hield aan de toegang van ?De Plantage? aan de Plantage Kerklaan, van waaruit de uitzending  zou plaatsvinden, toezicht. Niemand die niet was aangemeld geraakte  binnen, het was duidelijk te merken dat ze wat nerveus waren, men verwachtte dus wel gedonder. Tot 10.45u., een kwartier voordat men met de voorbereidingen van de uitzending zou starten, was er geen abnormale beweging op de straat te zien, ook geen manifestanten.

Verkeerde auto vernield.
Omstreeks 10.40u arriveert FILIP DEWINTER in een zwarte luxewagen waarvan de ruiten aan de achterbank donker getint zijn zodat van buitenaf niet te zien is wie op de achterbank zit. DEWINTER stapt uit en begeeft zich meteen, zonder incidenten, naar het gebouw.
Enkele minuten later komen nogal plotseling en haastig  een twintigtal, met bouwstenen bewapende, fietsers opdagen die allemaal bivakmutsen dragen en ze bekogelen een zware BMW, met Belgische nummerplaat, die ter hoogte van het VPRO gebouw geparkeerd staat. Een journaliste van AT (Amsterdamse lokale omroep) was getuige van het incident en zei dat het bliksemsnel ging.
In die korte periode moesten alle ruiten van de auto eraan geloven, de belagers moeten gedacht hebben dat het de auto van FILIP DEWINTER was die ze ?onder vuur? namen maar ze vergisten zich, het was de BMW van een firma uit St Jans Molenbeek, niemand van de eigenaars bleek in de buurt te zijn.



De zwaar toegetakelde BMW van de firma M.P.Film uit St Jans
Molenbeek



de bouwstenen die hier als projectielen werden gebruikt lagen
overal in de auto 
 

Interview met Rob Trip.
In tegenstelling tot de tumultueuze uitzending van zes jaar geleden zou DEWINTER dit keer niet in debat gaan met een Nederlands Politicus, maar hij zou ge?nterviewd worden door ROB TRIP van de VPRO met als motto ?Komt er een doorbraak van het Vlaams Belang bij de volgende verkiezingen? en vanuit Nederland gezien is de harde aanpak van Rotterdam misschien een blauwdruk voor Antwerpen, stelde ROB TRIP.
Nederland staat ?Suf? van de peilingen en FILIP DEWINTER stelt  dat het Vlaams Belang geen ?Goeroe? heeft van de peilingen in verkiezingen, maar dat het Vlaams Belang  het niettemin goed doet, nationaal 23 ? 25% en in Antwerpen zelfs zo?n 35% .

Voor het zeggen.
?De kans is dus groot dat het Vlaams Belang het, na de komende verkiezingen, voor het zeggen heeft? oppert Rob Trip waarop DEWINTER repliceert ?dat zou in een democratisch land moeten, maar in de praktijk functioneert het bij ons zo niet, wij hebben het fameuze ?Cordon sanitair? waaruit daags na de verkiezingen de winnaars de verliezers worden en vice versa. Wij hebben schijnverkiezingen om de indruk te wekken dat er een democratie bestaat, maar in de praktijk is dat helemaal niet waar?

Belgische nummerplaat.
Een journaliste (?) van AT vond, dat FILIP DEWINTER provoceerde door met een auto te komen met  een "Belgisch nummerbord" en geen Nederlands nummerbord. DEWINTER reageerde op die specifieke (en erg ongelukkige / onverstandige) vraag tijdens dat kort interview dat plaats vond in een vertrek van het Buitenhof  als volgt :
ik ga openlijk hier naartoe en ik wil dat ook zo, ik kwam door de voordeur binnen en ga ook door de voordeur buiten, ik vind niet dat ik moet toegeven aan chantage en intimidatie waarvan ik weet dat ze wordt gepleegd door een heel heel kleine minderheid van onverdraagzame mensen die geweld als een legitiem middel gebruiken om mensen monddood te maken.

Nederlandse Staatsveiligheid.
In tegenstelling tot wat FILIP DEWINTER aan AT beweerde ging hij na de luch aangeboden door de VPRO niet langs de voordeur buiten, dat gebeurde op aanraden van de Nederlandse Staatsveiligheid waarvan agenten ter plekke aanwezig waren.
Enkele politieagenten hadden (als misleiding) aan de voordeur post gevat, ook enkele fotografen, de filmploeg van AT en een journaliste van het NRC Handelsblad stonden DEWINTER aan de voordeur op te wachten, maar ondertussen glipte DEWINTER langs de achterkant buiten naar de parking van de dierentuin in de buurt waar zijn Alfa Romeo al om 10.45u geparkeerd werd.


De vernielde BMW van de Belgische firma M.P.Film
uit St Jans Molenbeek  ......
 



.... de bakstenen zijn achtergebleven ze lagen zelfs in de auto.
Het geel/groen plaatje is een Japans teken van "Leerling
bestuurder", zoals bij ons een " L " en heeft zoals de journaliste
van AT5 dacht niks met politiek te maken.




Politie takelt de auto



Heruitzending.
De VPRO geeft een heruitzending op maandag 25 september 2006 om 09:55u daar kan u het interview met ROB TRIP opnieuw bekijken.

Bezoekers website MM 138.950



Laatste update ( 25 september 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.