Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934655





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Rekenhof stelt vandaag jaarverslag 2009 voor in Vlaams Parlement.
16 juni 2010
Activiteitenverslag 2009 wordt overhandigd aan de voorzitter van Vlaams Parlement.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 738.200
Brussel / Genk 16 juni 2010

Vandaag 16 juni 2010 stelt de voorzitter van het Rekenhof, Ignace Desomer, het ‘Activiteitenverslag over 2009’ voor in het Vlaams Parlement. Het verslag zal overhandigd worden aan de voorzitter van het Vlaams Parlement, Jan Peumans. De voorzitter van het Rekenhof zal ook het nieuwe strategisch plan van de Vlaamse sector van het Rekenhof toelichten waarin de accenten worden gelegd waarmee zij het parlementaire toezicht nog beter wil ondersteunen en een nog grotere rol wil spelen in het parlementair debat.

Controles begroting en rekeningen.
Het Activiteitenverslag van het Rekenhof over 2009 bevat o.m. een overzicht van alle publicaties die het heeft bezorgd aan het Vlaams Parlement. De activiteiten van de Vlaamse sector van het Rekenhof omvatten controles van de begroting en de rekeningen, maar ook onderzoeken in de diverse beleidsdomeinen van de Vlaamse overheid. Het Rekenhof concentreert zijn audits op grotere risico's die de overheid onvoldoende beheerst. De belangstelling voor de onderzoeksresultaten is groot: in 2009 werden nagenoeg alle publicaties van het  Rekenhof besproken in de bevoegde commissies van het Vlaams Parlement.

Strategisch plan.
Het nieuwe strategisch plan 2010-2014 ‘Consolideren en motiveren om vooruitgang te boeken’ van de Vlaamse sector van het Rekenhof bouwt voort op die positieve realisaties. Om zijn audits doeltreffend uit te voeren, streeft het Rekenhof naar versterkte externe contacten met gecontroleerden en andere controle-instanties. De rondetafelconferentie met die partijen zal dan ook in 2010 een vervolg krijgen. Bovendien zal aandacht gaan naar horizontale thema’s, die alle beleidsdomeinen van de Vlaamse overheid aanbelangen. Het Rekenhof is een van de weinige instellingen die een dergelijk overzicht kan brengen.
Ook een performant overheidsfunctioneren staat centraal in het nieuwe strategisch plan. Het Rekenhof wil -naast de traditionele aandacht voor de begrotingscyclus- ook aandacht hebben voor de beleidscyclus en de beleidsresultaten. Het wil de overheden stimuleren tot evaluatie en verantwoording. De beleidsrapportering aan het Vlaams Parlement zal dus een belangrijk aandachtspunt vormen, naast de evaluatie van de interne controle in de overheid.

De voorstelling van het jaarverslag 2009 vindt plaats op woensdag 16 juni 2010 om 12.00u. in de Jan Van Eyckzaal van het Vlaams Parlement.

nvdr :
Het Rekenhof is dé instelling bij uitstek die, in de huidige slechte economische situatie, ook controle zou moeten uitoefenen op de nog steeds overdreven uitgaven van de overheid. De bevolking wordt aangemaand, zelfs gedwongen, te bezuinigen maar de overheid lijkt het woord bezuinigen zelfs niet te kénnen, laat staan toe te passen, nog steeds worden de middelen door ramen en deuren buitengegooid en wordt er geďnvesteerd in minderwaardige producten.
 

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds ©

Laatste update ( 16 juni 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.