Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934655





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Grootschalige actie van de lokale en federale politie in Dendermonde.
10 juni 2010
Geïntegreerde actie binnen de nationale en de zonale veiligheidsplannen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 736.900
Dendermonde / Genk 10 juni 2010

Tijdens de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 juni 2010 vond tussen 22.00 uur en 04.30 uur, binnen de omschrijving van het gerechtelijk arrondissement Dendermonde, een grootscheepse controleactie plaats. Deze geïntegreerde actie kadert volledig binnen de nationale en de zonale veiligheidsplannen in de strijd tegen woninginbraken en voertuiginbraken, rondtrekkende dadergroeperingen, car- en homejackings, ramkraken en gewapende overvallen alsook tegen de inbreuken inzake vreemdelingenwetgeving, zwaar vervoer en het sturen onder invloed van alcohol en de illegale internationale drugstrafiek. Bij een dergelijke operatie worden middelen en personeel van de lokale politie en van de verschillende diensten van de federale politie, gezamenlijk en geïntegreerd ingezet.

Tweeëndertigste actie sinds 1998.
Aan de actie van afgelopen nacht namen alle lokale politiediensten van het arrondissement Dendermonde deel. Binnen het arrondissement betreft het de tweeëndertigste actie sinds de start in 1998. De actie werd gecoördineerd door de bestuurlijk directeur-coördinator -DirCo-. Ter ondersteuning van de arrondissementele actie zette de federale politie bijkomende middelen en personeel in zoals een speur- en twee drughonden, de Spoorwegpolitie, de Wegpolitie Oost-Vlaanderen en personeel van het Arrondissementeel Informatie Kruispunt -AIK- en de Coördinatie en Steundirectie -CSD-. Verder verleenden personeelsleden van het Interventiekorps Oost-Vlaanderen, van het communicatie- en informatiecentrum Oost- Vlaanderen en van de directie van de bestrijding van de criminaliteit tegen goederen bijstand bij deze controles. Voor bijkomende expertise kon een beroep gedaan worden op de Dienst Vreemdelingenzaken. In totaal werden 155 personeelsleden van de lokale en federale politie
ingezet.

Grondige controles.
Naast controleposten op een aantal belangrijke verbindingswegen werd een grootschalig controle dispositief opgericht langs de E17 aan de uitrit Haasdonk om er het verkeer op de E17, rijdende richting Antwerpen, te controleren. Concreet werden de bestuurders door de wegpolitie Oost-Vlaanderen in grote blokken afgeleid naar de uitrit Haasdonk en aldaar aan een grondige controle onderworpen. Gelijktijdig werd het verkeer uit de richting Gent dat de E17 verliet te Beervelde, Lokeren of Waasmunster grondig gecontroleerd. Zoals bij vorige acties werden er tevens gerichte controles uitgevoerd aan spoorwegstations en op verkeersassen langs de E40.

Resultaten.
Gedurende de actie van voorbije nacht werden 565 voertuigen en 507 personen gecontroleerd. Hiervan waren er 14 personen geseind als op te sporen -onder meer voor verhoor inzake diverse misdrijven, bevel tot gevangenneming, betekening om het land te verlaten en betekening verval tot sturen-. Zeven voertuigen werden inbeslaggenomen voornamelijk voor niet-verzekering. Verder werden tijdens de actie een aantal kleine hoeveelheden drugs inbeslaggenomen en zijn er vier personen die illegaal in het land verblijven aangetroffen. Er werden onder meer 9 processen-verbaal opgesteld wegens diverse inbreuken op de wegcode; alsook 7 processen-verbaal voor rijden met een niet verzekerd voertuig en 5 processen-verbaal van waarschuwing. Zeven bestuurders hebben een positieve ademtest afgelegd.

Bron : Federale politie Dendermonde

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.