Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934656





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
N-VA Reageert op uitspraken Luc Coene geuit in Ter Zake
08 juni 2010

Nu al een politieke afrekening op het getouw gezet.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 736.400
Genk / Brussel 8 juni 10

Reactie van Bart De Wever op uitspraken van Luc Coene -Nationale Bank-.

1.  We stellen vast dat er vandaag weer heel wat leugens verteld worden in de media. Voor een veel correctere en meer realistische analyse van de reden waarom de zgn. “spread” recent gestegen is, verwijzen we naar de website van Geert Noels. Er zijn gelukkig nog mensen die NIET in een electorale logica zitten.

 2.  We stellen vast dat nu ook de politiek benoemde vice-gouverneur van de Nationale Bank, Luc Coene, in een vroeger leven kabinetschef van Guy Verhofstadt, zich in het rijtje plaatst van diegenen die de wolven in de schaapstal uitnodigen door iedereen bang te maken. Los van de deontologische vragen die men zich kan stellen over een dusdanige politieke uitspraak van een vice-gouverneur van de Nationale Bank die zich mengt in een verkiezingscampagne, is het vooral zorgwekkend dat deze mensen een totaal onverantwoord spel aan het spelen zijn. Ze lijken er bijna om te smeken dat de speculanten zich op ons land zouden storten.

3.  Dat uitgerekend Luc Coene zoiets zegt, is bijzonder cynisch. Wie intellectueel eerlijk is, zal beseffen dat de gigantische staatsschuld een grotere reden van bekommernis is voor de financiële markten dan de factor “politieke stabiliteit” die al 30 jaar lang een beetje effect heeft. Als medeverantwoordelijke voor het catastrofale begrotingsbeleid van Paars, waar vriend en vijand het intussen over eens is, zou Coene beter iets meer bescheidenheid aan de dag leggen.

4.  Het is duidelijk dat de powers that be, het hele Belgische establishment, van Thomas Leysen van het Verbond van Belgische Ondernemingen tot Luc Coene van de Nationale Bank, er alles aan doen om de kiezers bang te maken voor de N-VA. De N-VA heeft vandaag haar verantwoordelijkheid genomen en de internationale pers gerust gesteld. Wij roepen iedereen in dit land, niet alleen de politieke partijen maar ook de vertegenwoordigers van het establishment nogmaals op om nu eindelijk eens te stoppen met hun paniekzaaierij. Die vormt immers een bedreiging voor de spaarcenten van de mensen en voor de financiën van dit land. Want na 8 jaar wanbeleid van Paars en 3 jaar nonbeleid van CD&V en Open Vld is het nu al zo slecht gesteld met die financiën.

--- Einde reactie .
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
EVER ©


Laatste update ( 09 juni 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.