Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934656





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Gelijktijdige snelheidscontroles in het hele land.
08 juni 2010
Deze voormiddag werden 135.546 voortuigen gecontroleerd.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 736.400
Brussel / Genk 8 juni 2010

De Federale Wegpolitie heeft deze ochtend, tussen 4 en 12 uur een grootschalige controleactie georganiseerd tegen overdreven en onaangepaste snelheid. Automobilisten op de autosnelwegen liepen meermaals de kans om gecontroleerd te worden want er waren controles in het hele land. In totaal zijn 135.546 voertuigen gecontroleerd waarvan 4623 automobilisten te snel reden. Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) lanceert vandaag ook een nieuwe campagne tegen overdreven snelheid.

Doorslaggevende rol.
Overdreven of onaangepaste snelheid speelt een doorslaggevende rol in ongeveer 1 op 3  verkeersongevallen. Het blijft een van de voornaamste oorzaken van ernstige en dodelijke ongevallen. Het verhogen van de subjectieve kans om gecontroleerd te worden is een van de doelstellingen van de Federale Wegpolitie in de strijd tegen overdreven snelheid. Dat gebeurt door het organiseren van snelheidscontroles waardoor de objectieve pakkans verhoogd wordt. In elke provincie waren meerdere dispositieven voorzien: vaste en mobiele radars waarvan sommigen met interceptieploegen.
De operatie NAWAY VIII heeft plaatsgevonden op dinsdagochtend 8 juni 2010 tussen 4 en 12 uur. Het gaat om de achtste nationale controleactie van de Federale Wegpolitie. Deze acties dragen de naam NAWAY -National Action on Highway-. Bij eerdere acties lag de nadruk ook al op snelheid, zwaar vervoer, bestelwagens en rijden onder invloed. Ook toen waren er in elke provincie controles.

Resultaten :
° 135.546 Gecontroleerde voertuigen -met radar-.
° 4.623 Vastgestelde overtredingen.
° 352 Onderschepte voertuigen.
° 39 Ingetrokken rijbewijzen.
° De hoogst vastgestelde snelheid was 226 km. per uur -E411 richting Brussel-
° In de buurt van werkzaamheden waar de maximum toegelaten snelheid 70 km. per uur was werd een laagvlieger betrapt die 170 km. per uur reed.
° Waar 90 km per uur toegelaten werd een snelheid van 171 km. per uur vastgesteld.

Sensibilisering.
Op de parking van Heverlee (langs de E40) was er een sensibiliseringsactie in samenwerking met het BIVV. Automobilisten in overtreding werden uitgenodigd om de stand van het BIVV te bezoeken. Bedoeling is om overtreders te sensibiliseren voor de gevaren van overdreven snelheid. Het BIVV grijpt deze gelegenheid aan om haar nieuwste campagne rond overdreven snelheid voor te stellen. Ook de buitenlandse bestuurders die te snel rijden, worden gesensibiliseerd. Dat gebeurt in samenwerking met de collega’s van de Nederlandse politie die in de provincie Antwerpen aan de actie hebben meegewerkt.

Bron : Persdienst Federale Politie

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.