Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934656





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
N-VA Voorzitter Bart De Wever repliceert op de vragen van Alexander De Croo.
06 juni 2010
Gaat N-VA toetreden in een linkse regering en de belastingen verhogen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 736.000
Genk / Brussel 6 juni 2010.

De NV-A is volgens deze redactie wat het verzenden van persberichten betreft, de meest actieve partij, ook op zaterdagen en zondagen produceert de N-VA persberichten, ook vandaag was dat het geval, Bart De Wever reageert als volgt op een vraag van Alexander De Croo -Open Vld-:

 ° Bart De Wever merkt allereerst op dat de vraag van Alexander De Croo van een totaal andere orde is dan de vraag die Bart De Wever vanmorgen gesteld had. De vraag van N-VA om plechtig te beloven geen federale regering meer te vormen zonder Vlaamse meerderheid is eigenlijk niet meer dan een kwestie van elementair democratisch fatsoen. In feite zou dit een vraag moeten zijn die zo evident is dat die eigenlijk niet gesteld hoeft te worden. Doordat CD&V en Open Vld dit wel gedaan hebben de voorbije jaren, moet ze echter gesteld worden. De N-VA vindt het alvast positief dat De Croo nu plechtig belooft de misstap die zijn partij begaan heeft, niet meer te herhalen. Van de andere partijen hebben we dit helaas niet zo duidelijk mogen horen.

 ° De vraag van Alexander De Croo is echter van een geheel andere orde. Hij vraagt naar welk soort beleid er de komende jaren gevoerd moet worden. Daarover kunnen politieke partijen van mening verschillen, wat in onze vraag niet het geval zou mogen zijn (althans dat hopen we!). Over de samenstelling van een nieuwe coalitie moet in de eerste plaats de kiezer oordelen komende zondag. De kiezer bepaalt welke partijen er winnen of verliezen en al dan niet aan zet komen. Het zou dan ook van weinig respect voor de kiezer getuigen als politici nu al een voorafname zouden doen op die belangrijke keuze die eigenlijk de kiezer toekomt.

°  De N-VA wil Alexander De Croo wel tegemoet komen in zijn vraag naar eventuele belastingverhogingen. Die zijn voor de N-VA duidelijk uitgesloten. Na 10 jaar federale regeringen met Open Vld betalen de Vlamingen nu de hoogste belastingen van alle geïndustrialiseerde landen ter wereld. De OESO heeft recent zelfs verklaard dat er in België eigenlijk nu al sprake is van een “flat tax”, maar dan een op een waanzinnig hoog niveau van 50%. Zelfs wie minder dan het gemiddelde inkomen verdient, zit al in de hoogste schijf van 50%. Voor de N-VA kan het dan ook niet dat het begrotingstekort, opgelopen onder Open Vld-minister Guy Vanhengel tot bijna 20 miljard euro, zou worden dicht gereden met belastingverhogingen. De enige remedie is besparen en serieuze hervormingen doorvoeren in het arbeidsmarktbeleid, de gezondheidszorg, de fiscaliteit en de sociale zekerheid, zodat de deelstaten er volledig bevoegd voor worden, financieel geresponsabiliseerd worden en veel meer mensen aan het werk helpen.

Bart De Wever
Voorzitter N-VA
--- einde persbericht.

NVDR:
Meer moet daar niet aan toegevoegd worden, de kiezers moeten zich goed inprenten wat de Open Vld de voorbije legislatuur allemaal heeft uitgespookt, onder Moerman en Verwilghen, hoger elektriciteitsrekeningen, Patrick Dewael en zijn incompetent FANC, etc. Verlos ons ook van een kat als Marianne Thyssen, een beter voorbeeld van een Wolf in een schapenvacht kunnen we ons niet indenken.

Redactie Morsum Magnificat  Professioneel.
EVER

Laatste update ( 06 juni 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.