Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934657





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Albertkanaal in Kanne tussen brug en sluis zwaar vervuild met mazout.
06 juni 2010
Protection Civile heeft geen zin om in Vlaanderen op te treden.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 735.800
Genk / Riemst 6 juni 2010.

Een Franstalige wielertoerist die langs het Albertkanaal ter hoogte van de Grenadiersweg te Kanne -Riemst- fietste, stelde zaterdagavond 5  juni 2010, vast dat er een mazoutgeur was waar te nemen, de man telefoneerde naar SOS Pollution die omstreeks 22:30u de Protection Civile ter plaatse stuurde.

Zaklamp.
Bij SOS Pollutoin wordt ons bevestigd dat de "Protection Civile" van Crisnée omstreeks 22:30u ter plaatse is geweest en de vervuiling heeft vastgesteld. Gezien de beperkte middelen waarover de ploeg beschikte -een zaklamp- werd beslist om vandaag, zondagmorgen bij daglicht, terug te komen, wat ook gebeurde, ook de brandweer van Luik was deze morgen omstreeks half negen ter plaatse.

Brug over Albertkanaal te Kanne.


Het is nu wachten op de Civiele Veiligheid van Brasschaat

Communautair weer spelbreker.
Het vervuilde deel situeert zich tussen de brug te Kanne -Albertkanaal- en de sluis van Ternaaien, dus op Nederlands / Vlaams grondgebied, daaruit volgt dat -tot groot ongenoegen van de brandweer van Tongeren-, de Protection Civile -Crisnée- niet mag/wil tussenkomen, zelfs onverricht ter zake terugkeerde. De brandweer mag zelfs de Protection Civile niet vorderen of we krijgen een PV, klinkt het.


Inspectie met behulp van een Zodiac van de brandweer van Tongeren wijst inderdaad naar een ernstige -mazout?-vervuiling. Op de achtergrond de jachthaven van Kanne waar tot in de vroege uurtjes werd gepintelierd wist een buurvrouw aan de brandweer te vertellen.  

Wachten op Brasschaat.
Of het als gevolg van een communicatieprobleem, een misverstand of een communautair probleem was weten we niet, maar om 10u. vanmorgen was het nog wachten op de aankomst van de Civiele Veiligheid van Brasschaat die de mazoutvervuiling van het Albertkanaal te Kanne moet komen bestrijden. Ondertussen nam de vervuiling uitbreiding tot Lanaken.

Illegale lozing.
Dat het om een illegale lozing gaat is vrijwel zeker, de aanwezige van de nv Scheepvaart was niet erg spraakzaam, het gaat om een nieuweling, alhoewel we niet begrijpen waarom. Heeft de man misschien angst voor de pers.

11:29 6/6/10 - Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
EVER ©

Laatste update ( 06 juni 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.