Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934657





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
De burger mag de rekening niet betalen.
04 juni 2010
LDD presenteert besparingsplannen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 735.600
Brussel / Genk 4 juni 2010

Zoals alle politieke partijen heeft ook LDD een verkiezingsprogramma in elkaar gezet waar het ook draait rond besparingen. De partij vindt dat politiek en overheid vooral nederigheid aan de dag dienen te leggen en dat de rekening niet betaald mag worden door de burger. Dat is het uitgangspunt van het plan waarmee LDD tegen 2015 22 miljard euro wil besparen.

De partij wil het "overtollige vet" van de overheden wegsnijden, het bos aan banenplannen rooien, de fiscaliteit vereenvoudigen en de kosten verbonden met asiel en migratie drukken. De besparingsvoorstellen zijn verspreid over vijf werven: het bestuursapparaat, uitkeringen en arbeidsmarkt, fiscale fraude, asiel en migratie en tot slot energie en milieu.  LDD heeft het over "verstandige besparingen die enkel verspillers pijn doen".

De krachtlijnen.
Deze besparingen moeten ervoor zorgen dat onze bedrijven en werkgevers in poleposition staan om de groei op te pikken wanneer de crisis omkeert, zegt de Antwerpse lijsttrekker Rob Van de Velde.
- Het plan voorziet in 2,6 miljard euro besparingen door de afschaffing van de provincies en door schaalvoordelen te realiseren door samenwerking tussen gemeenten.
- Slechts één gepensioneerde ambtenaar op de drie vervangen moet 850 miljoen euro in het laatje brengen, terwijl door het afschaffen van de 104 banenplannen 4,533 miljard euro kan worden bespaard.
- In het luik uitkeringen en arbeidsmarkt ziet LDD ruimte voor 10 miljard euro besparingen.
- De fiscale fraude efficiënt aanpakken maar dat kan, volgens Lode Vereeck, niet binnen het huidige systeem daarom pleit LDD voor de invoering van een sociale vlaktaks die in de strijd tegen fiscale fraude 2,6 miljard euro moet opleveren.
- Op gebied van asiel en migratie kan volgens LDD 2,5 miljard euro worden bespaard door het aanzuigeffect weg te werken en migranten pas rechten op sociale uitkeringen te geven nadat ze enkele jaren hebben bijgedragen. 
- Door het uitdoven van de subsidiëring -groenestroomcertificaten- voor biomassa en zonnepanelen, -zoals in Duitland- kan op termijn 1,2 miljard per jaar bespaard worden.

U vindt het volledige besparingsplan van LDD op : http://www3.lijstdedecker.com/docs/LDD_BESPARINGSPLAN.pdf

Bron : LDD

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds

Laatste update ( 05 juni 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.