Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934658





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Twijfels over veilig werken aan de Sint Janssite gaan door.
01 juni 2010
Collectieve arbeidsmiddelen hebben voorrang op de individuele.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 734.600
Genk 1 juni 2010.

Het moet blijken, dat sommigen van de uitvoerders van het RUP Sintjanssite met deze redactie wel eens een woordje willen "plaatsen", de heren vinden het lastig dat wij hun ondermaatse veiligheid aankaarten.

Veiligheidslijn ja, maar ...
Sinds de aanvang van de werken worden de meest elementaire veiligheidsregels met de voeten getreden, het is lovenswaardig dat de
persoon die de pannen van het dak haalt –foto inzet -, een harnas met regelbare leeflijn en een helm draagt, het is al heel wat minder fraai, dat de regelbare leeflijn nergens is vastgemaakt -rode cirkel-. Het is nog veel minder fraai, dat hier de regels worden omgekeerd, bij dergelijke werken hebben de "Collectieve" arbeidsmiddelen voorrang op de individuele, wat hier gebeurt. Er kan hoe dan ook op deze wijze niet gewerkt worden en panlatten zijn hoogst onbetrouwbaar.




De musketon van de regelbare-?- leeflijn is nergens bevestigd, of deze beveiliging in deze omstandigheden kan gebruikt worden zal WASO inderdaad moeten uitmaken, of panlatten als werkvloer kan is weer aan WASO om uit te maken, ook het feit dat collectieve arbeidsmiddelen voorrang hebben moet WASO wéér uitmaken.

Geen commentaar.
Bij IMVOWa vzw wordt de telefoon niet opgenomen, bij MBC bvba –veiligheidscoördinator- wil de heer Verjans -zaakvoerder- geen
commentaar kwijt, moet aan Morsum Magnificat geen verantwoording afleggen, alleen aan de arbeidsinspectie klinkt het, inderdaad dat klopt, maar wij mogen het in het kader van het algemeen belang wel aankaarten.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck  ©

Laatste update ( 01 juni 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.