Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928027





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Gasontploffingsrisico te Dilsen Stokkem
21 september 2006
Verbindingsmof op ondergrondse elektrische kabel oorzaak van problemen


Betekom / Dilsen- Stokkem 21 september 2006
Omdat een slecht geplaatste verbindingsmof was geplaatst op een ondergrondse EAXVB 150mm? was Dilsen Stokkem bijna het toneel van een ramp. Deze kon nipt voorkomen worden. INTERELECTRA praat er zich bij de pers weer mooi uit.
Toch dienden 26 mensen wegens ontploffingsgevaar elders te worden ondergebracht omdat de gasbuizen die vlak naast deze van de laagspanning liggen, gesmolten waren en het gas zelfs langs de afvoerbuizen van de dakgoten ontsnapte !

Bewoners klagen.
In de Kersenweg te Dilsen- Stokkem werden er een reeks nieuwe huizen gebouwd, maar enkele bewoners, zowel huurders als eigenaars, beklagen zich dat er van alles en nog wat verkeerd loopt.
Wanneer we de situatie bekijken, dan lijkt het nog altijd op een bouwwerf toch zijn de woningen al bewoond, met de coördinatie loopt het duidelik fout.


Zicht op de wir- war van kabels na herstelling van laagspanning,
gas, kabel- tv en telefoon.



Hoe gaan ze dat in kaart brengen ? - Afstanden tussen gas,
kabel- tv, laagspanning en telefoon zijn nihil !?




Volgens INTERELECTRA is deze "Mof" perfect gemaakt, wij
hebben daar onze twijfels over.



Een voorbeeld van een dergelijke verbinding (Info Sadinter).



Verbindingsmof.
Een buurtbewoner die vlak bij de locatie woont waar de problemen zich voordeden, spreekt van een verbindingsmof op de ondergrondse kabel niet goed geplaatst werd, daar zou het begonnen zijn zegt de man.

Interelectra.
De aanwezigen van Interelectra houden de lippen stijf op elkaar en verwijzen naar hun perswoordvoerder (of die iets van techniek afweet !!) d??r gaan wij onze informatie z?ker niet halen.

Kabel- TV.
Er waren al enkele dagen klachten over de beelden van de kabel tv, zeggen buurtbewoners. Ze hebben niet gebeld omdat ze dachten dat het wel beter zou worden.
Vandaag had de opgeroepen technieker van Interelectra een niet direct oplosbaar probleempje, de man diende "truukjes" toe te passen om de tv beelden in de buurt te herstellen.
Wij kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat de beschadigde kabels in de grond verkeerd aan elkaar werden gezet (kabels werden omgewisseld).
Toen wij om 11.30u te Dilsen moesten vertrekken voor een andere opdracht was de technieker van Interelectra nog altijd druk in de weer om de fout te zoeken.

Onderaannemer.
We hebben ook hier nu kunnen vaststellen dat Interelectra niks kan zonder de hulp van een onderaannemer, hoe klein de ingreep ok moge wezen, een "knecht" moeten ze hebben, op welke (onveilige) wijze die aannemer werkt ziet U in MM 122.


Bezoekers website Morsum Magnificat : 137.500

Laatste update ( 22 september 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.