Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926490





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vlaamse Journalisten Vereniging -VJV- organiseerde ledenbijeenkomst.
30 mei 2010
Nieuwe Voorzitter zet de VJV duidelijk op een ander en beter spoor.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 734.000
Genk / Antwerpen  30 mei 2010.

--- wijziging 18:15 30/5/10

Sinds Walter Van den Branden na de jaarvergadering in december 2009 tot Voorzitter werd verkozen, lijkt het roer meteen ook in een andere richting te zijn gestuurd en, zoals het een journalist betaamt, wordt de confrontatie niet geschuwd. Er zijn in deze korte periode reeds initiatieven genomen maar toch kunnen we ons niet van de indruk ontdoen dat de conservatieven weerstand bieden en het beheer van de VJV nóg meer nieuwe gezichten moet aantrekken.

Ledenbijeenkomst.
De nieuwe Voorzitter beoogde met de ledenbijeenkomst de samenwerking te stimuleren, we mogen stellen dat Walter daarin, mede door de inlassing van een Bowling activiteit, gedeeltelijk is geslaagd, de sfeer tussen de VJV leden / deelnemers was goed, bewijs dat er in "teamverband" kan samengewerkt worden. We denken niet dat hier het VJV Bowling team is geboren, maar de keuze en wijze om een bijeenkomst te organiseren, daarbij een maaltijd in te lassen buiten de stijlvolle kelder van het IPV -hoe lang nog ?- , is zeker een stap in de goede richting.

Eén minuut stilte.
Wegens het overlijden van Nadia Roosen, de echtgenote van Cor Blancke, die pas enkele maanden in de EC had plaats genomen, werd vóór de aanvang van de rondleiding in het fotomuseum één minuut stilte gevraagd, we stellen ons toch de vraag waarom de VJV dat overlijden aan haar leden niet eerder heeft bekend gemaakt?

VJV Bowlingteam in wording?



Gratis eten trok 41 gegadigden, gratis bowlingen slechts een vijftiental, bowlingkampioene Katrien Goossens -foto inzet- heeft écht haar best gedaan om de aanwezigen wegwijs te maken in de theorie en de praktijk van het bowlingen, vier bestuursleden -van de zes- wensten niet aan de praktijk deel te nemen, maar aan de sfeer op het einde van de rit te merken, heeft niemand dat aan zijn hart laten komen.

Fotomuseum.
Als eerste activiteit werd, na een kort ontbijt, aansluitend een bezoek gebracht aan het Antwerps fotomuseum op de Waalsekaai 47 waar, eigenaardig genoeg, geen foto's genomen mochten worden en dames tijdens het bezoek hun handtas in een locker dienden achter te laten.-zoals wij onze fototas- De 41 koppige VJV delegatie splitste zich in twee groepen, het fotomuseum stelde twee gidsen ter beschikking die gedetailleerde uitleg verschaften en bij vragen bereidwillige toelichtingen verschaften, een bezoek aan dit foto -en boeken- museum is voor iedereen een aanrader, maar trek er minstens een halve dag voor uit.

Stonegrill.
Van het fotomuseum werd via een deel van de Sinksenfoor -die om dat uur nog gesloten was- naar Antwerp Bowling gewandeld, na het aperitief op het terras werd aangeschoven voor het "Stonegrill" menu waaraan 41 VJV leden en / of hun partner hebben deelgenomen, voor die grill niets dan lof, of toch één opmerking; de witte wijn had wat kouder mogen zijn, het tafelen liep uit tot 15:00u, de bowlingkampioene Katrien had al die tijd haar ambitie -de bowlingkunst uiteen te zetten- in toom moeten houden.

Bowling.
Voor het nuttigen van het middagmaal was niet voor niets voor het Antwerp bowlingcenter gekozen, na de lunch werd door kampioene Katrien Goossens een overzicht en technische uiteenzetting over bowlen gegeven, spijtig dat sommige aanwezigen tijdens zo'n uiteenzetting de discipline niet kunnen opbrengen om zich van "onderonsjes" te onthouden, de Voorzitter had diegenen die niet het fatsoen hadden om de spreekbeurt niet te storen, tot de orde moeten roepen. Dat het met de financiële middelen in de bowlingsport niet snor zit heeft Katrien uitgelegd, dat de pers -en de politiek- daarbij een cruciale rol spelen is duidelijk, bewijs daarvan is dat het Oostblok beter scoort en dat manifesteert zich niet alleen in de bowling, maar ook in vele andere disciplines. In Rusland -en elders in dergelijke regimes- worden kinderen opgeleid en individueel financieel gesteund om een sport te beoefenen, hier gebeurt dat alleen als er massale druk op de politici wordt uitgeoefend, de pers speelt daarbij een cruciale rol, als er genoeg druk en krantenkoppen zijn, plooit de politiek als aan knipmes -sic-.

Afwezigen.
Er was tijdens deze ledenbijeenkomst toch wel één opmerkelijke totaal afwezige, het feit dat de nieuwe VJV website maar niet online komt, zal daar denkelijk voor iets tussen zitten, maar daarover wellicht in Morsum Magnificat 179 méér. Dat er maar liefst vier -van de zes- bestuursleden evenmin aan de bowlingactiviteiten hebben deelgenomen is wellicht te aanzien als een schot voor de boeg van de nieuwe Voorzitter. We zijn benieuwd of Walter Van den Branden voldoende medewerking zal krijgen om de krakende compartimenten van de VJV trein los te koppelen en de vereniging van het politiek Vlaams Belang en spaarkasimago af te helpen en de Voorzitter voor de leden bij de Vlaamse Overheid een erkenning afdwingt.

Meer en foto's in Morsum Magnificat 179 -juni 2010-

Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 30 mei 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.