Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926490





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Verslagen Vlaamse Wooninspectie en RWO vandaag voorgesteld-Update1
26 mei 2010
Minister Freya Van Den Bossche present in het Vlaams Parlement.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 733.100
Brussel / Genk 26 mei 2010.

--- Update 1 12:15 27/5/10
Het blijkt dat zelfs journalisten de bomen door het bos niet zien, De Morgen bacht in haar artikel van 27 mei wel een artikel over de wooninspectie, maar er werd met geen woord gerept over het verslag van RWO, toch is die dienst óók belangrijk, alleen is het geheel onduidelijk. U leest er meer over in Morsum Magnificat 179 van juni 2010.
--- einde update.

Vorige week zou minister Freya Van Den Bossche het rapport van acht jaar Vlaamse Wooninspectie in primeur mogen inkijken en becommentariëren, maar de minister meldde zich in extremis ziek, vandaag was de minister van energie, wonen, steden en sociale economie wel present, maar enig excuus voor haar afwezigheid van vorige week was er niet bij.

Wonen Vlaanderen en Agentschap RWO.
Buiten het 8e jaar Vlaamse Wooninspectie komt dit jaar, en dit voor het eerst, de Vlaamse Overheid Agentschap Inspectie RWO -afdeling toezicht- óók met een rapport naar buiten, het werd voorgesteld door de coördinerend toezichthouder Dirk De Leeuw. Het moet blijken dat de aanwezigen niet goed weten wat deze dienst doet, Patricia De Waele -LDD- stelde zich dan ook terecht de vraag of de belanghebbende groepen niet beter geďnformeerd dienen te worden. Het is inderdaad moeilijk om het bos door de bomen te zien, wat doet de éne en wat doet de andere.

Verslag Vlaamse Wooninspectie en RWO.


Minister Freya Van Den Bossche fit en wel en met de glimlach aanwezig. Jan Penris -Vlaams Belang- was er niet en diende even vervangen te worden. 

Nieuwe interessante voorstellen.
Er werden door de minister Freya Van Den Bossche in de strijd tegen de huisjesmelkerij toch enkele nieuwe voorstellen gedaan, ondermeer het strafbaar stellen van louter het te huur stellen van een krotwoning en ook wil de minister aan inspecteurs van Wonen Vlaanderen verbaalrecht geven.

Politie en OCMW.
Mieke Vogels -Groen- die ook nog even kwam binnengevlogen, wil de OCMW's en de Politie inzake krotwoningen laten samenwerken. Wetende dat beiden onder de plak van de politiek zitten, is dat zeker géén goede zaak. Vogels geeft meteen toe dat er in Antwerpen een groot probleem is, voor de bewoners van onbewoonbare panden heeft het OCMW geen doorgangswoningen.
NVDR:
Wat de politie wel zou kunnen doen is dat, wanneer een inspecteur komt vaststellen dat wie zich op een bepaald adres wil laten inschrijven, daar ook effectief woont, minstens kijkt of de woning min of meer in orde is, is dat niet het geval kan de agent-e- daarvan een rapport opmaken tbv van de Vlaamse Wooninspectie, dat zou tenminste nuttig werk zijn voor de politie.

Herstelvorderingen.
Tom Vandromme, hoofdcoördinator van de Vlaamse Wooninspectie, is er zich wel degelijk van bewust dat bij de herstelvordering de gemeente vaak -te- dicht bij de burger staat, maar in vele gevallen nog veel dichter bij de eigenaar -denkt deze redactie- en dat is niet goed.  Wij hebben weet van een inspecteur die door zijn oversten werd gevraagd zijn rapport minder streng te maken.

Conformiteitsattest.
Het conformiteitsattest bestaat en kan door de eigenaar worden aangevraagd, maar het is nog altijd niet verplicht en dat moet veranderen, de minister zei wel dat sommige gemeenten, zoals Antwerpen, van "Ambtswege" aan het conformiteitsattest werken, nogal wiedes, Antwerpen -en ook Gent- scoort slecht op de barometer van de Vlaamse Wooninspectie. Frappant is wel dat Jan Penris -Vlaams Belang- de Voorzitter is van deze commissie, Penris was te laat en Karl Decaluwe diende Jan Penris even te vervangen. Jan Penris was ook heel haastig en sommeerde de Parlementsleden die nog vragen stelden, het kort te maken, meneer Penris houdt aan zijn lunch -sic-.

U leest veel meer over het verslag in Morsum Magnificat 179 -juni 2010-

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 28 mei 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.