Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926490





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk: Vlaams Belang kopstuk Chris Janssens onder vuur-Update1
26 mei 2010
Steekt achterban achter de overschildering verkiezingsborden?

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 733.100
Genk 26 mei 2010.

--- Update 1 11:15 27/5/2010.
Leentje Colombie vindt het niet kunnen dat, 14 dagen vóór de verkiezingen, de vuile was wordt opgehangen. Leentje is na de verkiezingen in 2006 gestopt ten voordele van haar kleinzoon Jimmy Wenmeekers omdat twee personen van dezelfde familie niet in het Vlaams Belang bestuur mochten zetelen, boekhouding en kassa -die regelmatig door Erik Vleugels werden nagezien- werden toen -in 2006- overgedragen. Dat er wrevel is in de partij te Genk ontkent Leentje niet, dat haar kleinzoon daarbij betrokken is evenmin maar zegt zij : "Hij is nog jong". Het blijkt dat Jimmy Wenmeekers bruist van energie, wat binnen het Vlaams Belang blijkbaar op weinig begrip, de facto medewerking kan rekenen. Dat er in de gemeenteraad van februari plotseling in extremis enkele agendapunten werden afgevoerd waarvoor Chris Janssens zich t.o.v. Voorzitter Aerts diende te excuseren en Jimmy Wenmeekers vroegtijdig de gemeenteraad verliet, was een teken aan de wand. Chris Janssens wil zich graag op het Federaal vlak profileren, kwatongen beweren dat Jimmy Wenmeekers dat pad zou kunnen kruisen,of dat waar is weten we niet.  

Sinds enkele dagen worden de verkiezingspamfletten van Chris Janssens aan de Jaarbeurslaan, de Mosselerlaan, maar ook in Boxberg en Termien, binnen de kortste keren na het aanplakken met zwarte verf bespoten, mails bereiken ons waarin correspondent zich afvraagt of het niet zou kunnen dat degene die de affiches plakt, de tipgever is van de "spuitgast".


Op vier plaatsen werden alleen de affiches van Chris Janssens overschilderd

Wrevel.
Het is duidelijk dat het al een poosje niet meer botert binnen het Vlaams Belang te Genk, daarbij staat het als een paal boven water dat activist Jimmy Wenmeekers het aan de stok heeft met mede VB lid Lydia Werrebrouck die tijdens de gemeenteraad niet aflatend zit te gniffelen met haar collega van PRO-Genk Sylvia Brondel. Beide dames maken tijdens de gemeenteraad regelmatig een zakje snoep soldaat dat Sylvia Brondel tijdens de gemeenteraad uit de snoepautomaat plukt. Het is duidelijk dat Jimmy Wenmeekers voor sommigen binnen het Vlaams Belang in Genk wellicht wat overijverig te werk gaat, misschien niet de nodige medewerking krijgt en vandaar de "cavalier seul" toer op gaat en dat zint dan anderen weer niet, hoe dan ook botert het niet binnen de Vlaams Belang-fractie  te Genk. Deze redactie ontvangt daarover nogal wat e-mails waarvan de inhoud nog moet worden nagetrokken.

Postjes.
In de hiervoor aangehaalde e-mails geven blijk van een groot ongenoegen jegens afdelingsvoorzitter Chris Janssen die verweten wordt enkel de mooie postjes te beogen zoals het kiezen voor een plaatsje op Federaal niveau waar hij bij de komende verkiezingen van 13 juni, op de derde plaats staat. De achterban kan dat blijkbaar niet waarderen.  

Eenmansactie.
Omtrent het feit dat Jimmy Wenmeekers bij de uitdeling van pamfletten bij Carrefour geen Vlaams Belang medewerking kreeg, zegt Chris Janssens dat Jimmy de achterban daarvan niet op de hoogte heeft gesteld en zij het dan ook niet konden weten. Dat de Vlaams Belang achterban dermate ontevreden zou zijn en de verkiezingsborden zou beschadigen doet Chris Janssens af als onzin, toch ontvangt deze redactie diverse e-mails waarin wordt gesteld, dat Chris Janssens Lydia Werrebrouck de hand boven het houdt ten nadele van Jimmy Wenmeekers.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 27 mei 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.