Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926490





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Benoeming regeringscommissaris nv BAM roept vragen op.
26 mei 2010
Lijst Dedecker niet akkoord met aanstelling politieke vriend van N-VA.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 733.100
Brussel / Genk 26 mei 2010

Sinds 1 mei is Bart Van Camp de nieuwe regeringscommissaris bij nv BAM. Dat meldt het Staatsblad. Het feit dat minister Muyters -N-VA- voor het aanstellen van de nieuwe regeringscommissaris uit eigen politieke rangen heeft gerekruteerd, roept vragen op bij LDD. Van Camp is immers de inhoudelijk politiek coördinator van het N-VA-secretariaat en één van de naaste medewerkers van Bart De Wever. Nochtans moet deze regeringscommissaris onafhankelijk zijn.

Politieke vriend.
Lode Vereeck, Vlaams fractieleider LDD: “Minister Muyters heeft altijd benadrukt dat de regeringscommissarissen van de nv BAM onafhankelijk moeten zijn. Enkel op die manier zou Europa aanvaarden dat de nv BAM uit de Vlaamse begroting blijft. Maar nu stelt hij dus een politieke vriend aan als regeringscommissaris. Dan kun je nog bezwaarlijk spreken van een onafhankelijke regeringscommissaris.”

Autonomie niet aantasten.
Minister Muyters antwoordde op 10 maart ll. op een schriftelijke vraag van Lode Vereeck dat hij zijn regeringscommissaris in de nv BAM bewust niet aanstuurt, omdat hij de autonomie van de nv niet wil aantasten. Voldoende autonomie is, aldus zijn antwoord, immers een cruciale voorwaarde opdat de nv BAM van Europa buiten de Vlaamse begroting  mag worden gehouden.

Afschaffen regeringcommissarissen.
Het BAM-decreet regelt de controle door de Vlaamse regering op de nv BAM. Artikel 23 van het decreet stelt dat het toezicht wordt uitgeoefend door 2 regeringscommissarissen. Lode Vereeck: “Als minister Muyters consequent is, de autonomie van de nv BAM wil respecteren én de Vlaamse overheid echt wil afslanken, dan stelt hij, ook al is de functie vacant, geen regeringscommissaris aan en formuleert hij vervolgens, via de Vlaamse regering, aan het Vlaams parlement een concreet voorstel om het artikel m.b.t. het toezicht door de regeringscommissarissen te laten schrappen. Dan is er wel geen toezicht meer, maar dat is er nu de facto ook niet. Minister Muyters kiest er daarentegen voor om een nieuwe, met belastinggeld betaalde commissaris te benoemen in een volstrekt overbodige functie. In die context maakt de N-VA-slogan ‘Nu durven veranderen’ bijzonder weinig indruk.’”

Bron: LDD

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds ©

Laatste update ( 26 mei 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.