Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926490





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Aftredend voorzitter Integratieraad Fernando Marzo gehuldigd.-Update1
25 mei 2010
Forum samenleven in diversiteit kiest voor verjonging en vernieuwing.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 732.800
Genk 25 mei 2010

---Update 1 07:15 26/5/10
De Genkse CD&V Satellieten, waar begint de corruptie?
Dergelijke initiatieven kaderen in een politiek charmeoffensief waarbij een groot aantal "satellite" verenigingen die rond de CD&V meerderheid draaien, uiteraard met de stadkas, in stand gehouden worden. Dorp, alias stad Genk, koopt via financiële en materiële steun een duizendtal verenigingen, zeg maar dat er "hand en spandiensten" worden verleend, waardoor op een subtiele manier politieke macht kan worden uitgeoefend, dus waterdragers zijn er in overvloed. De klassieke pers wordt permanent gepamperd met etentjes en niet aflatende recepties die soms al 's morgens om 11 uur met champagne starten. Waar begint eigenlijk de corruptie?
--- einde uipdate.

Hedenavond werd aftredend voorzitter van de Integratieraad Fernando Marzo met de nodige luister in de Genkse trouwzaal op gepaste wijze gehuldigd voor zijn inzet, gedrevenheid en durf waarmee hij de afgelopen jaren probeerde de diverse culturen met elkaar te verzoenen. Eveneens werd de nieuwe voorzitter voorgesteld aan de aanwezige belangstellenden waarvoor, vreemd genoeg, maar zoals gewoonlijk, te weinig Genkenaren óók van vreemde origine waren komen opdagen.  Door de afwezigheid van deze laatste groep zou men dus kunnen veronderstellen dat de integratie pogingen minder geslaagd zijn dan het stadsbestuur de goegemeente wil doen geloven.


Uittredende Voorzitter Fernando Marzo -rechts- werd met geschenken overladen, één ervan werd door burgemeester Wim Dries -CD&V- zelf overhandigd.

De Genks.
De Schepen van Sociale Zaken zegt in zijn toespraak dat het project "De Genks", -waarvan het gazetje aan de Duinenlaan en de Dominikanenlaan niet werd bedeeld-, ondertussen wel door iedereen bekend is, maar dat klopt uiteraard niet. Het is wellicht daarom dat er een week na de bedeling van De Genksenaar tijdens een avond napraten totaal geen interesse was, slechts 12 belangstellenden lokte -overwegend uit eigen rangen-. Eén politieke partij wil de teugels in handen houden en daarvoor staat de kassa ook permanent open, in Genk koopt men sympathie. Vanavond was er na afloop wéér een receptie waarvan de klassieke pers zoals steeds weer gretig gebruik maakte. Hoe kunnen journalisten die systematisch aan recepties deelnemen in godsnaam hun job nog fatsoenlijk doen.

Nieuwe naam.
Eveneens werd vanavond de nieuwe naam van de Integratieraad bekend gemaakt die vanaf vandaag de naam Forum Samenleven in Diversiteit zal heten -foto-.



De nieuwe naam "Samenleven in Diversiviteit" is wel ijdel gekozen, in de praktijk is het wel anders.
Fernando Marzo en de nieuwe Voorzitter waarvan we de -Italiaanse?- naam tijdens de toespraak niet hebben kunnen verstaan, deze werd ook niet vermeld in de teksten die ons ter beschikking werden gesteld.  

Redactie Morsum Magnificat ®  Professioneel
jvds ©
 

Laatste update ( 26 mei 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.