Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926491





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Eenkindsactie in gemeenteraad Genk.-Update1
21 mei 2010
Dokters van -hun- het volk spannen moeder en klein kind voor de kar.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 731.900
Genk 21 mei 2010.

--- Update 1 20:10 21/5/10
--- wijziging 16:10 21/5/10

Tijdens deze gemeenteraad was het ook weer rumoerig, het weinige publiek dat onder mekaar heen en weer praatte, Lydia Werrebroek van het Vlaams Belang die met haar collega van PROGenk regermatig overleg had,etc. In Morsum Magnificat 178 leest u meer over de aanhoudende perikelen binnen het Genks Vlaams Belang waarover we reeds eerder berichten. 
Perstafel.
Ook bij deze gemeenteraad heeft Morsum Magnificat tussen het publiek plaats genomen, aan de 1,20m breede keukentafel die in de Raadszaal voor de pers ter beschikking is, kunnen amper twee journalisten hun werk doen, vandaag waren Andre Hellofs, Xavier Lenaerts en Chris Nelis aanwezig, die hebben metrisch gezien, welgeteld 40cm werkruimte per persoon, niet doenbaar, daarom diende Chris Nelis ook al tussen het publiek te gaan zitten, Genk met zijn 65.000 inwoners kan je vergelijken met een storm in een glas water. Harrie De Witte beweerde dat de geschoolden uit Genk vertrekken en de slechte leerlingen blijven ...
--- einde update 1.  

De ultralinkse PROGenk is er tijdens de gemeenteraad van Genk van 20 mei 2010 wéér in geslaagd om aandacht te trekken, de partij werd voor de "Eenkindsactie" door hun bevriende pers ondersteund, er daagden zelfs twee fotografen op!

Fietspad Boxbergheide.
Een moeder met haar kind van ongeveer tien jaar werden door PROGenk voor de kar gespannen, ze stapten ostentatief
de raadszaal binnen, het meisje hield demonstratief een bordje omhoog, plaatste zich met schoenen en al op het lederen zitvlak van de stoelen in de zaal en hield het bordje met uitgestrekte arm omhoog, voor de zoveelste keer gebruiken -misbruiken?- politici kinderen om aandacht op te eisen voor problemen, in casu m.b.t. het fietspad in de Zandoerstraat in Boxbergheide dat onveilig zou zijn. De eenmansactie was echter van korte duur, na de behandeling van het onderwerp verlieten moeder en kind omstreeks 21:15u de raadszaal, wij denken dat kinderen op tijd naar bed moeten i.p.v. zich t.b.v. de politek voor de kar te worden gespannen.  

De "Superhandige" burgemeester.
De zelfverzekerde Genkse burgemeester, die ondanks zijn terugreis uit China geen last bleek te hebben van de jetlag,
speelde het weer erg handig, de vaststellingen door PROGenk rond de onveiligheid van het aangeklaagde fietspad zouden op een ongelukkig moment zijn gekozen, er zijn immers veel wegenwerken in de buurt zegt Wim Dries en daardoor is er in de Zandoerstraat meer verkeer, eens de werken voorbij, zal de toestand zich normaliseren en daarom is het stadsbestuur nog niet meteen vatbaar om in te grijpen, "we evalueren de situatie binnen een maand" repliceert Wim Dries. Daarbuiten vindt de Genkse burgemeester dat er een mentaliteitswijziging bij de automobilisten moet komen, inderdaad burgemeester in Genk wordt veel te snel gereden, vooral op de Onderwijslaan aan de school waar er maar 30km/u mag gereden worden, laat "uw" politie dáár méér controles uitvoeren, óók dat is de taak van een burgermeester daarop toe te zien.

Klassiek stramien.
De steeds terugkomende stemmingmakerij tussen het Vlaams Belang en de Voorzitter was ook vandaag alweer snel aan
de orde, één vraag van het Vlaams Belang rond de goedkeuring van het jaarverslag en over de toepassing van art. 68 van het reglement was meteen de aanleiding voor Voorzitter Arts om pissig te reageren. Het is duidelijk dat de Voorzitter van de Genkse gemeenteraad een Vlaams Belang hater moet zijn, quasi geen enkele vraag van die partij wordt op een normale en redelijke wijze beantwoord, steeds vindt de Voorzitter het nodig op een cassante en vaak denigrerende en ontwijkende wijze te reageren, als het om PVDA+ of PRO Genk gaat stelt Tom Arts -CD&V zich -weliswaar schijnheilig-, maar poeslief op.

Om 21:30u hadden wij schoon genoeg van de schijnvertoning en we stapten op.

Redactie Morsum Magnificat  ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 23 mei 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.