Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934653





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Organisator Blue Army on Wheels nam diverse risico's-Update1-
16 mei 2010
Al bij opbouw onverantwoorde arbeidsonveilige toestanden.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 730.400
Genk 16 mei 2010.

--- wijziging 07:30 17/5/10
--- Update 1 22:00 16/5/10

Belangeloze hulp van Morsum Magnificat
werd door sommigen op spottend gelach onthaald.


 

Foto links : Morsum Magnificat op 8 mei,             Foto rechts : Helper Blue Army on Wheels
Veiligheid respecteren vinden sommigen             op 16 mei, zonder PBM op een vorklift 
belachelijk.                                                      met losliggend pallet als basis!

Wie moet hier uitgelachen worden?
Het is aan WASO -Techniche Inspectie- om te oordelen
 

Morsum Magnificat heeft -omdat ze toen ferm in knoei zaten- Blue Army on Wheels -met goedkeuring van de firma Van Hoof-, effectieve hulp aangeboden -foto als bewijs-, getoond hoe men veilig kan werken, veiligheidschoenen, handschoenen, helm, PBM met regelbare leeflijn, etc.  Sommigen vonden het nodig om mij uit te lachen, want "pinten" pakken is veel eenvoudiger. Alhoewel dat "half" met de tentenfirma was afgesproken, hadden ze mijn hulp vandaag 16 mei 2010 niet meer nodig, ze maken liever gebruik van hulpjes die om de haverklap aan de tapkraan hangen-sic- van personen die met kennis van zaken handelen, hebben ze blijkbaar schrik.
Blue Army on Wheels zal bezwaarlijk kunnen zeggen dat ik ze niet spontaan heb geholpen, zonder één pint -of wat dan ook- te aanvaarden.  

Bij het groots opgezette festival dat organisator Maurice Bielen in het kader van het 10 jarig bestaan van Blue Army on Wheels dit weekend op het getouw zette, werden diverse risico's genomen, vooral op het gebied van de arbeidsveiligheid.

Povere opkomst.
Deze redactie heeft het al geschreven dat het spijtig is dat velen zich hebben afgesloofd om alles naar de Oude Kring in Waterschei te sleuren om dan met lede ogen te moeten aanzien dat op de topdag -zaterdag 15 mei- maar 160 betalende bezoekers zouden zijn komen opdagen, ook de dag van de opening op 14 mei om 20:00u, was de grote tent -voorzien voor duizend personen- nagenoeg leeg, omstreeks 21:30u begon de muziek dan maar voor "eigen kerk" te spelen, waardoor toch een vijftigtal personen hun pleziertje hadden, de buren moesten binnenskamers de 80dB's aanhoren, de ruiten van de Oude Kring gebouwen trilden mee met de bassen. Zaterdag noteerden van aan de tent meer dan 120 dB ... in de vergunning stond 45 dB genoteerd.

Onrustwekkende arbeidsonveiligheid.
Blue Army on Wheels is een KRC supportersclub voor minder validen en men zou dan ook van de organisator mogen verwachten dat deze erop toeziet dat er geen arbeidsongevallen gebeuren, zoja is de kans groot dat de Blue Army on Wheels er nog een lid in een rolstoel bij krijgt, maar zóver denkt Maurice B. waarschijnlijk niet, toch was er een reële kans dat er bij de op- en afbouw van de grote tent, zich een ernstig ongeval zou hebben voorgedaan.

Ongehoord : Ladder steunt tegen een niet vergrendeld
profiel van een constructie die nog niet volledig klaar is.



Eén op de ladder die dergelijk werk niet gewend is, noch opleiding ter zake had, sleutelen met bouten -M16- en moeren -24- zonder dat de personen onderaan een helm dragen, de "klimmer" draagt ook geen PBM, geen veiligheid, staat in een onlogische werkpositie wegens schrik op een ladder -op andere foto's duidelijk te zien. 

Helpers en drank genoeg.
We interpelleerden ook de firma die de tent opbouwde en afbrak, ze waren daar niet gelukkig met het feit, dat zij slechts twee mensen dienden te leveren, "voor de rest zorgen wij wel" klonk het bij de opdrachtgever, maar die leverde onervaren vrijwilligers. Er waren inderdaad helpers genoeg, maar blijkbaar zonder veel kennis van dergelijke montagewerken, laat staan opleiding hadden gekregen om zo'n gevaarte op te bouwen wat  toch een vereiste is. Tot overmaat van ramp zorgde de "King van de Kring" vlotjes voor drank, de werken waren nog maar een half uur aan de gang of de pils werd ook al bovengehaald. "Werken" ging de helpers niet zo goed af maar "hijsen" des te beter, daarvan bezitten we voldoende bewijsmateriaal.

Zeer gevaarlijk kunst- en vliegwerk.
Toen de eerste dakspanten van de grote tent -die maar eventjes 450kg wegen-, na veel kunst- en vliegwerk overeind stonden, was men de bevestigingen en de kabels van de kruisverbanden vergeten, daardoor diende de driedubbele schuifladder te worden gehanteerd. De helper die daarvoor werd uitgekozen heeft wellicht nog nooit op een ladder gestaan, twee andere helpers bleven op de begane grond de ladder vasthouden terwijl de andere tegen de ladder geplakt naar omhoog kroop en niet tot op de top durfde te klimmen. Van enige PBM was er geen sprake, zelfs de personen die onderdaan staan hadden geen helm, toch was de -onhandige- helper boven hun hoofden met bouten -M16- en sleutel -24- aan het werken, kortom, een totaal onverantwoorde manier van werken.

Financiële kater ?
Uiteraard heeft de club nogal wat steun gekregen van de stad Genk, er werden links en rechts wel stickers verkocht om het festival te steunen, maar de aanwezigheid op vrijdagavond van de gewezen burgemeester en andere grote zakenmannen, alsook de Directeur van Nieuw Dak, spreken boekdelen over de Genkse politieke steun. De belangstelling voor de hoofdact op zaterdagavond om 23:30u was dermate ondermaats dat er hooguit 150 man aanwezig was en dat in een tent voor 1000 personen, iemand van de organisatie heeft zich schromelijk vergist, een informant zei aan deze redactie dat organiseren niet de sterkste kant is van de Blue Army on Wheels.
 

Multicultureel failliet van Genk weer bewezen.
Gedurende de twee dagen kan het zijn, dat wij één of twee allochtongen gemist hebben, voor de rest hebben we er geen gezien, multicultureel bestaat enkel in de geest van de CD&V dromers van Genk, sommigen zien die droom permanent voor werkelijkheid, dat heeft de geldverspillerij van "de Genksenaar" duidelijk aangetoond.
  

Meer en meer overduidelijke foto's in Morsum Magnificat 178
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
EVER©

Laatste update ( 20 augustus 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.