Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927469





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Eerste dag muziekfestival BE ONE draait uit op een sisser.
15 mei 2010
Disproportioneel produceren van tientallen DB's verstoren rust buurt.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 729.900
Genk 15 mei 2010.

We geven toe dat sommigen onder de minder validen veel moed hebben, toch moeten zij -en de vele vrijwilligers die zich al een week lang, vaak in arbeidsonveilige situaties afgesloofd hebben- deze morgen met een dubbele kater zijn opgestaan, de eerste dag van hun festival was een flop van jewelste, toch zegt één van de organisatoren dat ze dat hadden verwacht ...

Geen belangstelling.
Gisterenavond om 20:00u begon het groots aangekondigde BE ONE muziekfestival waarvoor aan de Oude Kring zowaar een tentendorp werd opgezet. Vrijdagavond werd vanaf 20:00u tot 24:00u door DJ's van GRK -een lokale Radio- een POP-/ROCK party en een Roadtrip op het getouw gezet. Om 21:00u waren er DJ's en organisatoren, maar geen bezoekers, er was wel wat -politieke- activiteit in de zaal van de vzw Oude Kring-Waterschei, de tent, plaats van het gebeuren, bleef leeg, Daardoor startte de muziek, tot groot genoegen van de omwonenden, pas om -streeks- 21.30u. 

Muziekfestival dag 1 om 21:45u



Er was meer eigen volk dan bezoekers .

Politiek.
Door het feit dat de toegangsweg naar het festival leeg bleef, was de aankomst van oud burgemeester Jef Gabriëls -CD&V- opvallend, Jef dook al snel de feestzaal -een voor deze redactie verboden terrein- binnen. We noteerden ook de aanwezigheid van Myriam Indenkleef, Directeur van Nieuw Dak en de familie Bormans mocht uiteraard ook niet ontbreken. Als er geen politieke motieven zijn, dan begrijpen we niet dat mensen op de leeftijd van Jef Gabriëls naar een Rockmuziekfestival afzakken waar klanken geproduceerd worden die de trommelvliezen ernstige schade toebrengen, van de grote zakenfamilie Bormans, die in een stresserende drukke -zaken-wereld leven, begrijpen wij dat helemaal niet, wij kunnen ons niet van indruk ontdoen dat hier, zéker voor een ex-burgemeester, weer politieke motieven achter schuil gaan.

Jef Gabriëls -CD&V-, ere burgemeester van Genk. 



Arriveert om 20:30 en blijft tot 23:00u in de "zaal" vzw De Kring- Waterschei, ook de zakenmensen van Bormans waren er bij. 

Meer dan 80 dB binnenskamers.
De bewoners van de Oude Kring, die condito sine qua non, de minstens tien dagen durende rustverstoring dienen de accepteren, werden door eigenaar Bormans voor een voldongen feit gesteld : "ik heb de toelating gegeven om een paar kraampjes te zetten",  en verder "u zal twee dagen op uw tanden moeten bijten" einde citaat. Dat de trillingen van de muziekinstallatie de ruiten van het nooit onderhouden gebouw -art. 1720 BW- doen rammelen en dat binnen in de woonkamer op vrijdagavond oriënterende metingen 80dB geluid noteerden, moeten de bewoners allemaal accepteren.
In de notulen van het CBS van 21 april 2010 staat nochtans dat de regels van de Vlarem II dienen gerespecteerd te worden en dat wil zeggen dat er niet meer dan 45 dB geproduceerd mag worden-sic- Maar wat wil je, als je de politiek en het kapitaal aan uw kant hebt, dan moet ge ook de politie niet vrezen.

De Oude Kring davert letterlijk op haar grondvesten. 


De eigenaar van de verloederde en onstabiele gebouwen van de Oude Kring hebben boven de hoofden van hun huurders medewerking verleend, de "spanning" die er rond die gebouwen met de stad Genk heerst werd voor dit evenement even weggenomen. Het pand werd +/- 20 jaar geleden voor +/- 5 mio Bef gekocht. Het is voor één gezin bij het kadaster -en de gemeente- bekend, maar zonder bestemmingswijziging toch verhuurd aan drie personen -één ervan is kort geleden overleden-, dat is het ándere Genk, dat van de "Groten".  

Vergunning ruim overschreden.
Niettegenstaande er in de vergunning is bepaald dat er tot 24:00u muziek gemaakt mocht worden, werd het 01:15u, in de naastliggende buurt vernemen we dat die vereniging veel sympathie opwekt bij de politiek en het gebeuren toch maar twee dagen duurt, daarmee is alles weer gezegd. Het is weer de politiek die bewijst dat zij diverse wetten aan haar laars mag lappen en de politie aan haar kant heeft, het is hier niet veel beter dan bij regimes zoals in China. 

Laatste dag.
Vandaag beginnen de feestelijkheden al om 12:00u en om 23:30u starten de nauwelijks bekende Guy Swinnen en zijn band hun optreden, het einde is voorzien voor 16 mei om 01:00, de bewoners hopen dan, nadat hun trommelvliezen maar liefst 13 uur aan een stuk op de proef zijn gesteld, te kunnen rusten. Nadien volgt nog het opruimen van de site en moeten een grote en vier kleinere tenten worden afgebroken, we hopen dat WASO Limburg dan niet komt opdagen, zoja moeten ze een nieuw schrift meebrengen om de overtredingen op de arbeidsveiligheidswetten te noteren, maar nogmaals, als men de politiek, het kapitaal en de politie -waarvan sommigen in de Oude Kring komen biljarten ...- aan zijn kant heeft, is alle gevaar voor hinderlijke acties geweken. 

http://www.beone.in2hosting.be/v1/

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
EVER ©

Laatste update ( 17 mei 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.