Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934655





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Brand in woning eist twee bejaarde slachtoffers-Update1
13 mei 2010
Microgolfoven zou aan de basis van de rookontwikkeling liggen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 729.500
Genk 13 mei 2010.

--- Update 1 14:15  14/5/10
--- wijziging 09:00 14/5/10
--- wijziging 19:15 13/5/10

Bij de familie wil men geen reactie aan deze redactie kwijt, wanneer er micro's en camera's verschijnen gaat de deur wél open. zelfs wanneer wij in het kader van het algemeen belang informatie willen brengen, wordt dat nog geweigerd-sic-. In het ganse verhaal is er maar één persoon die iets zinnigs zou kunnen vertellen en dat is de expert, politie, parket hebben doorgaans geen kaas gegeten van elektrische installaties. Maar het NICC heeft óók kritiek op de gang van zaken met de aanstelling van experten door het parket.
--- einde update 1.

De buren die alarm hebben geslagen hadden al eerder een brandgeur waargenomen, maar konden deze niet identificeren, verder zijn er alleen maar gissingen.

Parket.
Aan het achterste gebouw -keuken- waren de rolluiken naar beneden gelaten toen de brand uitbrak, er is aan de buitenkant maar weinig schade te zien -foto inzet-. Zoals dat gaat stuurde het Parket een deskundige ter plaatse, maar dat zegt niet altijd alles. Het blijkt dat door de expert een microgolfoven uit de woning werd meegenomen, dat zou er, ook volgens de buren, iets mee te maken kunnen hebben.

Weer elektriciteit.
Voor de zoveelste keer is er weer -zoals blijkt- een elektrische oorzaak. Wij stellen ons de volgende vraag: het gaat hier om een bejaard koppel, André J. was 81 en zijn vrouw Bertha 79, volgens een bericht van het nationaal persbureau zou de vrouw in de keuken nog iets opgewarmd hebben, liep het nadien mis met de microgolfoven, was de elektrische aansluiting correct? Deze redactie stelt dat de elektrische installaties in woningen -en elders- voor 90% niet in orde en gevaarlijk zijn, bij 85% van de onbewoonbaar verklaarde woningen is de reden eveneens gevaarlijke elektrische installaties.

Kleine oorzaak, maar grote gevolgen.



Mensen willen blijkbaar niet vatten dat elektriciteit zeer gevaarlijk is, als deze redactie daar niet aflatend naar verwijst, zijn we lastig-sic-.

Stopcontact en stekkers.
Stel dat het om een oude elektrische installatie van vóór 1981 gaat, stel dat de microgolfoven op een stopcontact zonder aarding is aangesloten en stel dat de microgolfoven met een stekker van 16A -met aardpin- in dat oud stopcontact -10A- zonder aarding is gestopt, kan het dan fout lopen ? JA. Mensen weten niet dat men een stekker -16A- met aardpin NIET in een stopcontactn -vóór 1981 geplaatst- mag stoppen waar geen aarding is voorzien! Bij een elektrisch probleem kan de differentieel -wegens ontbreken aardverbinding- niet werken,etc. Weten wij het nu weer beter?

Brand door kortsluiting.
De klassieke pers heeft het weer over een kortsluting, als een brand kon veroorzaakt door een kortslujiting dan is de elektrische installatie niet in orde, elektrische installaties die in orde zijn kunnen geen brand door kortsluiting veroorzaken.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 14 mei 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.