Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934526





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Veiligheid op werf Nieuw Dak blijft ondermaats.
12 mei 2010
Hoofdaandeelhouder Genk moet beter op Nieuw Dak toezien.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 729.200
Genk 12 mei 2010

Nieuw Dak dat als verhuurmaatschappij van sociale woningen, met meerderheidsaandeelhouder -57%- stad Genk, wegens gebrekkige huisvesting in Sledderlo en Termien een kwalijke reputatie heeft opgedaan en herhaaldelijk onder vuur heeft gelegen, heeft tijdens de persconferentie van 6 april 2010 bij monde van Myriam Indenkleef, de zienswijze van Morsum Magnificat over de ondermaatse elektrische verwarming toegegeven-sic-. Maar liefst 82 van de 140 nagekeken accumulatiekachels waren niet in orde.

Veiligheid bouwwerf.
Dat Nieuw Dak faalt in het wettelijk onderhoud van haar patrimonium -art. 1720 BW- waardoor huisgezinnen letterlijk in de kou bleven zitten, is voor een sociale woningmaatschappij een schande en geeft ook aan hoe de stad Genk als meerderheidsaandeelhouder oog heeft voor de zwakkeren in de maatschappij. Genk is goed om te wonen en te vertoeven, maar men vergeet er aan toe te voegen dat dit geldt voor CD&V politiek gelijkgestemden én inwoners die voldoende kapitaalkrachtig zijn en niet op één Euro moeten letten.
Nieuw dak is de opdrachtgever voor de bouw van 32 appartementen en een OCMW dienstencentrum aan de André Dumontlaan, behalve dat de werf een puinhoop is, verlopen de werken niet volgens de regels van de arbeidsveiligheid, de resem gevaarlijke situaties die men bij het voorbij rijden kan zien, is lang.

Werf Nieuw Dak André Dumontlaan.


Geen PBM, geen leuningen, loopplank duidelijk doorgebogen en overbelast ...

Zeven op zeven.
Van de werven die deze redactie in het kader van nieuwe artikels over de arbeidsveiligheid in Genk heeft bekeken, waren er 7 op 7 grandioos in de fout. De werf van Nieuw Dak, met een tussenpauze van enkele weken, zelfs twee keer op een rij. Hoofdaandeelhouder stad Genk moet dringend bij Nieuw Dak aankloppen want van de zin voor veiligheid klopt daar duidelijk niets. Als opdrachtgever moet Nieuw Dak, in het kader van de wet op de arbeidsbescherming van 4 augustus 1996 art. 9 en 10, toezien op haar aannemers en hun onderaannemers. Ondertussen is de Limburgse Technische Inspectie op de hoogte gebracht van de gevaarlijke situaties op de werf.

Minister.
Meer aankondigingen over onveilige werven in Genk en omstreken komen niet meer online, ze worden in het kader van het voorkomen van ernstige ongevallen -KB 24 februari 2005- en in het algemeen belang in een verzameldocument -recapitulatie- gegoten dat aan de Minister en de Arbeidsauditeur zal worden overgemaakt.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©
 

Laatste update ( 12 mei 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.