Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934528





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Heeft u in Genk recht op 100 Euro?
07 mei 2010
Stedelijke tussenkomst in de nutsvoorzieningen een nobel gebaar.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 727.900
Genk 7 mei 2010.

In "Horizon", een tweemaandelijks informatieblad van het OCMW, de seniorenraad en de stad Genk waarvan het voorwoord door burgemeester Wim Dries -CD&V- werd geschreven en waarin de nodige afbeeldingen van de Burgemeester, de Schepen van sociale zaken en de OCMW Voorzitter -uiteraard allemaal CD&V- ter illustratie en als CD&V stempel, niet mogen ontbreken. Daarbuiten staat er inderdaad voor de mindergegoede sociale klasse ook waardevolle informatie in. Proficiat Genk!

Betaling midden december 2010.
In het mei / juni nummer van Horizon vinden lezers informatie over hoe Genkenaren -die daarvoor in aanmerking komen-, gratis vuilzakken kunnen bekomen en op pagina 4 staat er een interessant nieuwtje dat Genkenaren op het gemeentehuis óók een stedelijke tussenkomst in de nutsvoorzieningen van 100 € kunnen aanvragen. Uiteraard moeten de kandidaten aan bepaalde voorwaarden voldoen en op de eerste dag van mogelijkheid tot aanvraag -3mei- hadden al 7 personen hun aanvraag ingediend, de betaling zou de tweede helft van december 2010 gebeuren. 

Geen ontvangstbewijs.
Wie het formulier ter plaatse door de dienstdoende ambtenaar van het Sociaal Huis laat invullen, de nodige bewijzen voorlegt en ondertekent, krijgt meteen de beoordeling, maar een kopie van het onderschreven document zit er niet in. De Schepen van sociale zaken Geert Swartenbroeckx werd geïnformeerd en deze beloofde met de dienst contact te nemen. "Het kan niet dat er de facto geen kopie wordt afgeleverd", zei de Schepen tijdens de persvoorstelling van de Genksenaar aan deze redactie.

Luminus.
Waarom de stad Genk die premie geeft is onduidelijk, wat wel duidelijk is, is dat Luminus nogal vlotjes klanten, die van een sociaal tarief genieten, aan de deur zet, de laatste tijd stapelen de dossiers zich op bij het OCMW van Genk -en bij de Vrederechter-. Luminus is mensen met een sociaal tarief liever kwijt dan rijk en dumpt deze bij de sociale leverancier, zelfs als deze klanten hun goede wil laten zien en zich aan een reëel afbetalingsplan houden.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel. 
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 07 mei 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.