Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934392





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
IRE door de mangel wegens persgeilheid van de linkse Groenen-Update1
06 mei 2010
FANC Gaat af als een gieter omtrent opslagplaats van U235 bij het IRE.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 727.700
Fleurus / Brussel / Genk 6 mei 2010.

--- wijziging 07:35 7/5/10

Het IRE zit qua veiligheid, al lang in nauwe schoentjes en de werkelijkheid wordt, de - politieke - RTBF uitzending van 5 mei ten spijt, niet onthuld, het is een politiek vertoon, dat de meetsystemen en de apparatuur van het IRE verouderd zijn is duidelijk te zien aan de hand van sommige beelden, tien jaar geleden zijn er al voldoende opmerkingen gemaakt dat ondermeer de detectiesystemen in de schouw moeten vernieuwd en aangepast.

Greenpeace.
Het ganse verhaal is geïnspireerd vanuit ultralinkse hoek waaraan elementen als Jan Vandeput van de politiek gesteunde bende van Greenpeace, hun medewerking verleenden. Greenpeace is volgens deze redactie de paramilitaire vleugel van Groen die zich nog nooit bekommerd heeft om de radioactieve besmetting met Radium 226 veroorzaakt door de radioactieve opvangers voor bliksem. Nu halen ze hun linkse politieke geestesgenoten van het Franse C.R.I.I.R.A.D. http://www.criirad.org  naar Fleurus.

Lees hier het rapport van de c.r.i.i.r.a.d. over het IRE
http://www.criirad.org/actualites/dossier2010/rtbf/communique.html

FANC Gaat af als een gieter.
Het is uitgerekend vanwege de malfunctie en de incompetentie van een aantal personen van de vroegere DBIS het latere FANC, waarvan PS apparatsjik Jean-Paul Samain na meer dan 25 jaar diens broek te hebben versleten, in 2007 eindelijk de laan werd uitgestuurd, dat de controle op de radioactiviteit in België al decennia faalt. Op 23 april 2007 werd t.b.v. de Kamer van Volksvertegenwoordigers over het FANC een vernietigend rapport opgesteld, een rapport dat tot op heden nooit werd herroepen zodat de bevindingen van dat rapport nog niet ongedaan werden gemaakt.

Uranium 235 : Tooien met de veren van een ander.
Dat het IRE voor de productie van jodium 131, Uranium heeft opgeslagen is geweten maar "waar" en "hoeveel" wordt volgens FANC woordvoerster Karina De Beule, om veiligheidsredenen angstvallig geheim gehouden. Uit de uitzending blijkt dat de onderzoekers -?- van de RTBF op een eenvoudige wijze de hand konden leggen op de documenten die aangeven waar en hoeveel U235 er aanwezig is.  Karina De Beule reageerde dat het FANC graag inzage zou willen hebben in deze documenten zodat zij het ook weten-sic-! In het verleden -juni 2003- smeekte het FANC aan de auteur van dit artikel om informatie over radioactieve opvangers, het FANC betaalde nadien voor foto's van RABA's die ze zelf hadden kunnen nemen maar, wellicht wegens incompetentie ter zake, niet in staat waren te nemen omdat zij geen onderscheid wisten te maken tussen gewone metalen sierstaven en een met radioactieve bronnen uitgeruste RABA -zoals dat later in Borgloon toch gebeurde- 

De link naar de RTBF uitzending :
http://www.rtbf.be/laune/revoir/detail_Devoir+d%27enqu%C3%AAte?catchupId=10-TMTSJ100-004-PR&serieId=10-TMTSJ100-000-PR 

Meer over de recente activiteiten rond het FANC in het Parlement in Morsum Magnificat 178

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 08 mei 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.