Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926492





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Definitieve resultaten van controleactie op overdreven snelheid
30 april 2010
Hoogst vastgestelde snelheid: 215 km/u.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 726.100
Brussel / Genk 30 april 2010

De Federale Wegpolitie heeft op donderdag 29 april 2010 een grootschalige snelheidscontrole georganiseerd. In totaal werden 118.673 voertuigen werden gecontroleerd en zijn er 5.165 inbreuken vastgesteld. Een motorrijder is ter hoogte van Bertem geflitst aan 215 km/uur wat meteen ook de hoogst vastgestelde snelheid tijdens deze actie was.

Overdreven snelheid oorzaak van dodelijke ongevallen.
In samenwerking met het BIVV is een sensibiliseringsactie georganiseerd op de parking in Waarloos, langs de E19 richting Antwerpen. Overdreven snelheid blijft een van de voornaamste oorzaken van ernstige en dodelijke ongevallen. Men schat dat een op drie ongevallen met lichamelijk letsel te wijten is aan onaangepaste of overdreven snelheid. Het verhogen van de subjectieve kans om gecontroleerd te worden is een van de doelstellingen van de Federale Wegpolitie in de strijd tegen overdreven snelheid.

Alle provincies.
De controleactie is gisteren, donderdag 29 april 2010, georganiseerd tussen 16 uur en middernacht. De controles hebben plaatsgevonden op verschillende plaatsen in alle provincies met behulp van vaste en mobiele radars waarvan sommigen met interceptieploegen. In totaal hebben 150 federale politieambtenaren aan deze actie meegewerkt. Ook de automatische radars op het werkterrein van de Federale Wegpolitie zijn ingezet. Elke automobilist liep dus de kans om tijdens zijn verplaatsing meerdere malen gecontroleerd te worden.

Resultaten.
° 118.673 voertuigen gecontroleerd door mobiele radars
° 5.165 inbreuken vastgesteld met mobiele radars
° 623 voertuigen onderschept
° 29 rijbewijzen ingetrokken
° hoogst vastgestelde snelheid: 215 km per uur
° 412 alcoholtesten afgenomen waarvan 9 positief

Doelstellingen staten generaal.
Het gaat om de zesde nationale controleactie van de Federale Wegpolitie. Deze acties dragen de naam NAWAY -National Action on Highway-. Bij de vijf eerdere acties lag de nadruk 2x op snelheid, 2x op zwaar vervoer en 1x op rijden onder invloed en ook toen waren er in elke provincie controles.
Dit soort acties heeft als doel het aantal dodelijke ongevallen op onze wegen drastisch te doen verminderen met het oog op het bereiken van de doelstellingen van de staten generaal van de Verkeersveiligheid: namelijk minder dan 750 doden tegen 2010 en minder dan 500 tegen 2015.

Preventie.
Het preventieve aspect is tijdens deze operatie NAWAY VI zeker niet vergeten. In samenwerking met het BIVV is een sensibiliseringsactie gehouden op de parking van Waarloos -langs de E19 richting Antwerpen-. Automobilisten in overtreding zijn onderschept door de motorrijders van de Wegpolitie en naar de parking afgeleid. Vrijwilligers van het BIVV hebben die bestuurders, door middel van een crashtest, uitgelegd wat de gevaren en gevolgen van overdreven snelheid kunnen zijn.
Bron : Federale Politie

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds ©


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.