Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926492





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk weer in een voetbalroes door aftrap WK voetbal 2018
30 april 2010
Kosten voor uitbreiding Cristal Arena -voorlopig- geraamd op 50 miljoen Euro.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 726.100
Genk 30 april 2010.

De PPS -Politiek Pers Sport- troffen mekaar weer.

Met een boottocht van Genk naar Luik werd gisteren gestart met de zogenaamde "twaalfstedentocht". Dit tochtje was tevens het startschot voor de een campagne in het kader van het WK voetbal 2018/2022.
Ook Morsum Magnificat was uitgenodigd voor dit gebeuren maar heeft pertinent geweigerd hieraan deel te nemen omdat, ten eerste, voetbal de laatste jaren enkel nog draait om geld en niet meer om de sport en ten tweede denken wij dat het geld, nodig om deze massahysterie naar Genk te halen, beter en nuttiger aangewend kan worden.

50 miljoen Euro.  
Volgens de Nieuwsbrief van de stad Genk, die naar aanleiding van dit uitje werd verspreid, wordt de kostprijs om de
Cristal Arena uit te breiden van 22.000 tot 44.000 zitplaatsen en in een futuristisch jasje te steken, geráámd op 50 miljoen Euro welke moeten worden opgehoest door de stad Genk, de provincie Limburg, KRC, de Vlaamse en de Federale regering.

Andere prioriteiten.
Dat KRC geld investeert in haar Cristal Arena is haar zaak en kan niemand beletten maar dat de provincie Limburg
en vooral de stad Genk daaraan geld van de belastingbetaler verspilt kan ónze goedkeuring niet wegdragen. Zou het niet beter, en vooral rechtvaardiger, zijn dat geld te gebruiken om de meest hulpbehoevenden te helpen door bijvoorbeeld sociale woningen te bouwen zodat tenminste toch een aantal van de 3.000 wachtenden op een sociale woning, goed, betaalbaar en degelijk gehuisvest kan worden. Ook de beide regeringen kunnen hun geld -of eigenlijk is het óns geld waarmee zíj mogen spelen- nuttiger en doeltreffender gebruiken in deze voor veel mensen steeds moeilijkere tijden. Voor ons gevoel is het onverantwoord fondsen aan te wenden voor een stelletje over het paard getilde "potstampers" die zich gedragen als halve goden.

In de marge.

Minister Van Deurzen stuurde zijn kat.
Op 3 maart 2010 was er te Genk voor het "
Steunpunt armoede" in De Sfeer aan de Grotestraat te Genk een viering van een twaalftal vrijwilligers die halsreikend uitkeken naar de -aangekondigde- komst van minister Van Deurzen, maar uiteindelijk daagde Jo Van Deurzen niet op wegens "andere dringende bezigheden in en rond de Wetstraat". Volgens Boud Reggers zou de minister dat nog wel goed maken, maar voor zover ons bekend gebeurde dat nog altijd niet, nogal wiedes, zich inlaten met sport is veel interessanter voor een politicus dan met arme mensen want daar worden politici niet beter van; Politiek, Pers, Sport één pot nat. Na het voetballen vechten en de boel vernielen dat mag allemaal -sic-.

Minder brood, dan maar meer spelen.
De politici tonen zich zeer tolerant met het geweld rond het voetbal, mensen moeten van de dagelijks stijgende problemen dor spelen worden afgeleid, zelfs als het brood verminderd moet "spel" nog meer geactiveerd worden, dat past ook in het kraam van de politiek wat ook een spel is, politici spelen permanent met mensen.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds ©

Laatste update ( 30 april 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.