Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928027





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Postpunt te Betekom : David tegen Goliath.
14 september 2006

JOS VAN VLASSELAER, Schepen van Openbare werken, niet vies van belangenvermenging.


Begijnendijk / Betekom 14 september 2006
Locale politicus
JOS VAN VLASSELAER <Schepen Openbare Werken> is al meer dan verweven met een kleine supermarkt, een restaurant, bezit bovendien enkele eigendommen in het centrum van Betekom een onderdeeltje van Begijnendijk de hoofdstad van de bananenrepubliek Vlaams Brabant.Het piepkleine postkantoortje van Betekom zal binnenkort gesloten worden en vervangen door een ?Postpunt?. Dat kadert in de nieuwe strategie van De Post om kleine verhandelingen, zoals het aankopen van postzegels, in handelszaken te laten plaatsvinden. In Betekom gaan twee kandidaten een ongelijke strijd aanbinden.

Het "Postpunt" een kwestie van David tegen Goliath.
Dat het pand waarin het huidige postkantoortje van Betekom is gevestigd eigendom van JOS VAN VLASSELAER, is op zich geen probleem, maar hier speelt het een belangrijke rol.
Voor het nieuwe "Postpunt" zijn er twee kandidaten : Krantenshop ROB en .... jawel, de PROXI DELHAIZE van Schepen JOS VAN VLASSELAER, men kan dat vergelijken met een strijd tussen David en Goliath.

Belangenvermenging en machtsmisbruik.
Het voetpad in de straat, dus ook langs de kant van de post (ook de moeder van JOS VAN VLASSELAAR zou daar wonen) was niet in al te beste staat, maar geen nood, sinds JOS VAN VLASSELAER Schepen van openbare werken te Begijnendijk is, werd er aan de kant van het postgebouw <zijn eigendom>, prompt een nieuwe stoep gelegd  (lees MM 106P). Aan de overkant, waar ondermeer een bloemist is gevestigd, maar ook Krantenshop ROB, blijft de stoep zoals ze was !
Als hier geen belangenvermenging in het spel is, wat is het dan, machtsmisbruik ?  

Krantenshop ROB



Systematisch verkeershinder

klanten parkeren regelmatig aan de overkant op de stoep



Krantenshop ROB.
Wanneer we Krantenshop ROB informeren dat JOS VAN VLASSELAAR ook kandidaat is voor het Postpunt, valt men daar uit de lucht, ?ik ben van de kandidatuur van VAN VLASSELAAR nog niet op de hoogte? zegt de eigenaar van Krantenshop ROB.
Op onze vraag of de relatief kleine krantenshop er geen moeite mee heeft om op te tornen tegen een VAN VLASSELAER wordt met een kwikslag gereageerd ; ?als ik het officieel nog niet weet, kan ik er ook niet op reageren, volgens mij is VAN VLASSELAER geen kandidaat en ik heb die informatie verkregen van iemand van De Post zelf, die hier is langsgekomen met offici?le documenten?.


Delhaize.
Volgens Krantenshop ROB zou er wel vanuit DELHAIZE en ook CARREFOUR (de grote keten ?nvdr-) belangstelling zijn om zo?n postpunt in hun pakket op te nemen, maar dat gaat niet over de kleinere PROXI DELHAIZE.
Officieus is het mogelijk dat JOS VAN VLASSELAER zich kandidaat stelde, maar officieel niet, denkt men bij Krantenshop ROB.

Parkeren bij Krantenshop ROB.
Indien Krantenshop ROB het Postpunt zou toegewezen krijgen moet men daar eerst nog verbouwingswerken uitvoeren, bovendien is de ligging van Krantenshop ROB niet echt ideaal. Er is permanent verkeershinder en klanten parkeren systematisch aan de overkant van de straat op het voetpad waar dat niet mag of kan, wat zeer hinderlijk is. Bovendien werd in de straat van krantenshop ROB recent het beurtelings parkeren afgeschaft wat uiteraard, in de strijd om het Postpunt, geen goede zaak is. Of was deze nieuwe aanpassing m??r dan toeval !!

Dienstverlening of dienstbetoon ?
Volgens JOS VAN VLASSELAAR wil PROXI DELHAIZE haar dienstverlening naar de klanten door het Postpunt nog verbeteren ! Het ruikt hier naar  "Dienstbetoon" van een locale politicus die dan uiteraard de "stemmen" ten goede komt, als dat geen belangenvermenging is ?

Meer in MM 121

Bezoekers website MM 135.250

Laatste update ( 15 september 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.