Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927097





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Luc Lamine -Prof.em.- zit helemaal niet in de gevangenis-Update1
28 april 2010
Weigering niet naleven probatiemaatregel vergt uitvoering straf. 

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 725.400
Rotselaar / Genk 28 april 2010.

--- wijziging 17:15 28/4/10
--- wijziging 15:15 28/4/10
--- Update 1 19:45 29/4/10
Vandaag bracht een zogenaamde kwaliteitskrant een kort artikel over dit onderwerp, er wordt geschreven dat de Correctionele Rechtbank te Leuven gisteren vonnis velde, waardoor Lamine één jaar in de cel moet, maar dat klopt dus óók niet -zie onderstaand MM artikel-. Uiteraard maakt de gazet de afkoring VB in plaats van Vlaams Belang, die naam mag bij ultralinkse gazetten niet genoemd of uitgesproken worden.

Het was een poos stil rond de Professor dr. em. Hoogleraar in de rechten -KU Leuven- en gewezen juridisch adviseur van het Vlaams Belang, Luc Lamine, maar nu flakkert het reeds geruime tijd gedoofde vuurke weer wat op, dus geen grote brand waarop een gazet allusie maakt.

Witte lijn.
Lamine is iemand die graag de boel op stelten zet en als partijen dan slaags geraken, staat Luc aan de zijkant toe te
kijken. In de zaak van het PV van de Rotselaarse politie inspecteurs had Luc Lamine, strikt juridisch gezien, wel gelijk; De witte lijn die hij had overschreden was op het moment van de feiten, wegens herstellingen aan het wegdek -met bitumen-, onderbroken.  -zie artikel in MM 152 april 2008- Daarover is een gigantisch juridisch kluwen ontstaan waarbij door Luc Lamine krachttermen en verwijten aan het adres van de Justitie te Leuven en Brussel niet werden
geschuwd, ook de mailboxen van journalisten werden met persberichten van Luc Lamine rijkelijk gevuld, een journalist van Het Nieuwsblad bekloeg zich daarover bij het Leuvens Parket !! 

Luc Lamine stelt zich hier voor als "Diogenes".

Doodsbedreigingen.
De twee agenten van de PZ BRT - waar Vlaams Belanghater numero uno Dirk Claes Voorzitter is van het
politiecollege-  die Luc Lamine op 3 juli 2005 verbaliseerden, bleven kop van jut maar de Rechter in Leuven volgde wel de agenten die zich Burgerlijke Partij stelden en elk vijfhonderd Euro schadevergoeding kregen toebedeeld. Luc Lamine had in een PV aan een rechercheur -RR- van de PZ BRT domme dingen verklaard én onderschreven die als een doodsbedreiging werden aanzien, daarbuiten waren er ook problemen met zijn naaste omgeving die óók klacht indienden. Voor dit laatste feit greep de Onderzoeksrechter BH in, niet voor de bedreigingen aan het adres van de inspecteurs zoals dat hier en daar maar al te graag verkeerdelijk wordt voorgesteld. 

Drie maanden in voorhechtenis.
Luc Lamine werd op 4 maart 2008 aangehouden, verbleef een poosje in het UC Sint Jozef te Kortenberg maar
respecteerde daar de voorwaarden niet door zonder toestemming de bus naar Rotselaar te nemen, dat zag hoofddokter P. niet zitten en droeg Luc Lamine over aan de Justitie. Als gevolg  daarvan bracht Lamine drie maanden en één week door in de Leuvense Hulpgevangenis. Zijn zaak werd op 7 augustus 2008 voor de Correctionele Rechtbank te Leuven behandeld en op 14 augustus 2008 was er een uitspraak. Lamine werd tot één jaar effectief veroordeeld, weliswaar onder aftrek van het voorarrest en onder probatievoorwaarden en op 15 augustus 2008 werd hij vrijgelaten. Lamine  diende zich psychiatrisch te laten behandelen wat niet gebeurde. In principe zou Lamine nu terug naar de gevangenis moeten om zijn straf uit te zitten. Luc Lamine reageerde vandaag aan deze redactie -hij is dus niet in de gevangenis-.

Niet naar de gevangenis?
Aangezien Luc Lamine weigert om zich psychiatrisch te laten behandelen, zijn de probatievoorwaarden geschonden
en wordt de straf van één jaar uitgevoerd maar volgens de Ministeriële Omzendbrief 1771 betreffende de voorlopige invrijheidsstelling moet iemand die een straf kreeg van niet meer dan een jaar en meer dan acht maanden, niet meer naar de gevangenis wanneer deze al drie maanden in voorarrest zat, wat bij Luc Lamine het geval is. Lamine heeft zijn bevindingen aan de gevangenisdirecteur van Leuven voorgelegd, Attaché Luc Havet heeft de zienswijze van Luc Lamine met een e-mail van 12 april 2010 om 08:43u bijgetreden, ook Luk Delbrouck, de advocaat van Luc Lamine, heeft die stelling bijgetreden.   Het artikel in de gazet van vandaag wekt de indruk dat Lamine reeds
in de gevangenis zit, wat dus duidelijk niet klopt. Zo zie je maar het verschil tussen de realiteit en de gazet. Maar ook de houding van Justitie kan niet worden ingeschat, men weet nooit.

Toekomst.
Het zou blijken, dat er op het Europese vlak in dit omvangrijke dossier nog wat op stapel staat, er zouden dossiers zijn opgevraagd. Met de zaak Van Uytsel heeft de Procureur te Leuven zaken voor de camera's gezegd die achteraf niet juist bleken, misschien krijgt dit dossier van Luc Lamine toch nog een Europees staartje?

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 29 april 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.