Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926495





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Meikoningin bij opening kermis licht gekwetst
24 april 2010
Veiligheid op kermis moet hier en daar beter worden.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 724.300
Genk 23 april 2010.

--- wijziging 13:50 23/4/10
--- Update 1 21:00 24/4/10
Niet minder dan 30 kabels -of waterleidingen- liggen in het traject van de kermis over de straat, we hebben aan enkele bezoekers met een Buggy gepolst over hun bevindingen, ze waren het unaniem eens dat de kabels zeer vervelende hindernissen zijn, ook een dame die een rolstoel  diende voort te duwen had enige moeite met die kabels en leidingen.  Buggy’s met vooraan dubbele wieltjes nemen de hindernis gemakkelijker dan deze met enkele wieltjes.
--- einde update 1



Deze attractie op de kermis te te Genk weet dus wel hoe het moet ...

Tijdens de persconferentie van 19 april 2010 gooide deze redactie blijkbaar door vragen te stellen over veiligheid meteen een knuppel in het -kermis- hoenderhok, we hadden duidelijk de sfeer verpest, "Veiligheid" wie durft daar in godsnaam tijdens een persconferentie -met hapjes en drankjes en lunch achteraf- over te spreken.

Diverse onveilige hindernissen over de weg.
Tijdens de opening en rondgang op vrijdagavond, merkten we dat op vele plaatsen diverse leidingen de
openbare weg kruisen, op een bepaalde plaats zelfs drie elektrische kabels en een waterdarm, een moeder met een Buggy worstelde met die hindernis om ze te nemen, vooral het feit dat de kabels en de waterdarm niet gebundeld waren, maakte het extra moeilijk om over die hindernis te nemen




Deze bezoeker had duidelijk problemen om de achtereenvolgende hindernissen te nemen. De voorste, over 360° wentelbare wieltjes, positioneerden zich parallel tegen de kabels waardoor de persoon de grootste moeite had om de Buggy vooruit te duwen, hoogst ongepast kunst- en vliegwerk.

Heeft burgemeester Dries te veel oog
voor feesten en te weinig aandacht voor veiligheid?

Toen deze redactie de aanwezige burgemeester Dries
daarover de opmerking maakte dat het toezicht daarop een taak is van de brandweer, hier zelfs het  AREI en art.135 van de Nieuwe Gemeentewet van kracht is, had Wim Dries -CD&V- meteen een kwinkslag klaar -sic-. In tegenstelling tot politieke propaganda, openen van feestelijke aangelegenheden en speeches houden, staat de veiligheid bij burgemeester Dries duidelijk niet hoog in het vaandel. Over het ganse traject liggen op diverse plaatsen relatief dikke elektrische rubberen -HO7VN- kabels over de straat, dat zou perfect kunnen vermeden worden indien stad Genk die kabels ofwel voorziet van aangepaste kabelbeschermers of overspanningen  -over de weg- aanbrengt, of is dat soms te moeilijk voor de Genkse technische dienst? Heeft de stad Genk dan alleen fondsen voor feesten, zoals de 300.000 € voor de eindejaarsfeesten ter beschikking en quasi niets voor de trouwens wettelijk verplichte, te nemen veiligheidsmaatregels?  

De "Meikoninginnen" op de attractie "Adrenaline".



De -achteraf- gekwetste Meikoningin staat niet op deze foto.

Meikoningen gekwetst.
Wanneer de Meikoninginnen voor een ritje met de attractie "Adrenaline" kiezen, maakt de uitbater de opmerking dat de
lange kledij van de dames eigenlijk wat gevaarlijk is, het is niet duidelijk of de uitspraak een grapje was. Uit voorzorg dat ze die tijdens de rit zouden verliezen, werd gevraagd om de schoenen in ieder geval uit te doen. Na afloop van de rit, kwetste -zonder veel erg-  één van de Meikoninginnen zich aan beide hielen, oorzaak; een scherp voorwerp, ze kreeg wel onmiddellijk bijstand van collega's die haar wat verder op een zitbank vergezelden, maar enig EHBO, verband- of ontsmettingsmiddel was nergens in de buurt.

Genk : Waarom geen EHBO stand op de kermis?



Met een zakdoekje het bloed wat afvegen, het kleed vertoonde onderaan diverse bloedvlekken.

Waarom geen EHBO?
Iedere personenauto moet uitgerust zijn met een kleine verbandkist, in een bestelauto of vrachtwagen is er een
industrieel exemplaar verplicht. Voor bedrijven zijn er, conform de ARAB wetgeving, nog strengere voorwaarden, maar voor de gekwetste Meikoningin was er niets voorhanden. Alhoewel de kwetsuren blijkbaar -op dat moment- niet erg hinderlijk waren, was de kermispret voor de dame wel voorbij. Het stadsbestuur van Genk moet  zich weer de vraag stellen waarom op de kermis voor de 108 attracties en hun klanten, geen enkele vorm van EHBO aanwezig is, daarover minstens niet moet worden nagedacht, uiteraard is de 100 van de brandweer vlak in de buurt, maar een simpele verbandkist zou iedere foorkramer toch ter plaatse móeten hebben.

Attractie pal onder brug Westerring ...


Een attractie vlak naast een brug van een drukke -en gevaarlijke- weg toelaten .... mogen wij daar soms vragen over stellen? We zullen u de lijst van ongevallen waarbij auto's door een brugleuning zijn gereden en in een lager gelegen gebied zijn terecht gekomen, niet opnoemen. Dergelijke ongevallen gebeuren meestal in de vroege uurtjes en dan is de attractie wellicht al gesloten.

Database veiligheid.
Net als de database van persartikels -Mediargus- houdt deze redactie er eentje bij van gevaarlijke situaties, dat is
ook het geval voor Genk, alle waarschuwingen / meldingen die aan de burgemeester werden toegestuurd zijn daarin opgenomen, we zijn benieuwd of, wanneer er in het kader van onze meldingen een ernstig ongeval mocht gebeuren, burgemeester Wim Dries -in een zekere zin- nog de draak zal durven steken met onze beweringen dat Genk qua veiligheid nog veel voor verbetering vatbaar is. Het is al een verstandig idee van Wim Dries om de Zwarte Piet in verband met de aftakking van de werf aan de Onderwijslaan met een kwinkslag aan Infrax door te spelen, mocht er daar dan tóch iets gebeuren, de verantwoordelijkheid bij de knoeiers van Infrax worden gelegd, maar de
Onderwijslaan is niet de enige aftakking waarover vragen dienen gesteld.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck
  © 

Laatste update ( 25 april 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.