Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926495





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
C-Mine wordt middelpunt van creatieve evenementen in Genk en regio.
23 april 2010
Ontwikkeling van restauratie energiegebouwen in volle gang.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 724.300
Genk 23 april 2010

De restauratie van de monumentale gebouwen op de oude mijnterreinen van Winterslag, waarin ook C-Mine is gehuisvest, zijn in volle gang en op tijd en stond worden er door de stad Genk persmomenten georganiseerd zodat de pers het grote publiek op de hoogte kan houden van de vorderingen en nieuwigheden.

Mijn restaurant.
Eén van de zaken die onder het C-Mine dak gevestigd is, is Restaurant Terrae ook bekend uit het tv-programma
Mijn Restaurant. Om restaurant Terrae te steunen en te motiveren tot blijvende inzet werd vandaag gekozen voor deze locatie, jammer genoeg is de bewijzering binnen het C-Mine gebouw dusdanig slecht en onduidelijk dat een toekomstige gast van het restaurant wel eens de moed en zijn geduld zou kunnen verliezen en een andere gelegenheid kiest voor zijn etentje.

Nieuwe fase.
Met de nagenoeg voltooide restauratie van de vroegere energiegebouwen van de mijn is de ontwikkeling van de
C-Minesite in een nieuwe fase gekomen. De energiegebouwen zullen het hart vormen van C-Mine en de opening is gepland op 29 april. Het nieuwe C-Mine Cultuurcentrum, het C-Mine Design Innovation Lab, seminarieruimten en een toeristisch bezoekersonthaal zullen er in worden ondergebracht. Bovendien wordt er een toeristisch bezoekersinitiatief ontwikkeld dat, vertrekkend in de energiegebouwen, door de ondergrondse gangen loopt om te eindigen boven op de schachtbok. Dit project wordt geopend in 2011. Na het bouwverlof van dit jaar wordt gestart met de werken om ook het hoofdgebouw te herbestemmen.

C-Mine Moment 2010.
Van 9 september tot 10 oktober loopt het eerste C-Mine Moment en dat omvat een vijftal thematische weekends met
rondleidingen voor iedereen die kennis wil maken met het mijnverleden van Winterslag en een kijkje wil nemen achter de schermen van C-Mine. Het eerste weekend worden de kernfuncties van de energiegebouwen belicht en het daaropvolgende weekend van 18 en 19 september staat in het teken van creatieve workshops. Tijdens het derde weekend -24 tot 26 september- wordt een media en design event georganiseerd en het eerste weekend van oktober staat in het teken van kindercreativiteit met workshops, familievoorstellingen, jeugdfilms enz.  Het eerste C-Mine Moment wordt op 10 oktober afgesloten met "Limburg All Stars". Hierin creëren diverse Limburgse artiesten, met een totaal verschillende muzikale achtergrond, samen een uniek concert.

Capital-C.
Deze twee weken geleden door enkele jonge Genkse ondernemers gelanceerde beweging wil creatieve
evenementen organiseren op de site van C-Mine. Capital-C wordt het mainevent van de opening van C-Mine georganiseerd door JCI -Junior Chamber International- Genk. JCI is een wereldwijd netwerk met ongeveer een kwart miljoen actieve leden die participeren in projecten, vergaderingen, trainingsprogramma's en andere evenementen. In Genk gebeurt dit alles onder voorzitterschap van Luc Gieraerts.

C-Mine krijgt bekend acteur op bezoek ...




Links : Luc Gieraerts -Open Vld- mocht dat vandaag tijdens de persconferentie aankondigen.
Rechts : afbeelding -affiche- van John Cleese. 

John Cleese.
JCI slaagde erin om John Cleese te strikken voor haar seminarie namiddag op vrijdag 10 september. De meesten
onder ons kennen Cleese van "Fawlty Towers", "Monty Python's Flying Circus" of "A fish called Wanda" maar behalve dat is hij ook co-auteur van enkele bestsellers over psychologie en oprichter van Video Arts, één van de belangrijkste producenten van management- en verkoopstrainingsvideo's. John Cleese zal tijdens dit seminarie een anderhalf uur durende presentatie geven over creativiteit en wie kan dat beter dan deze creatieve duizendpoot.

Barack Obama.
Ook persoonlijk vriend van Barack Obama en ambassadeur van de Verenigde Staten te Brussel, Howard Gutman,
zal op 10 september zijn opwachting maken in het kader van zijn, bij zijn aanstelling gemaakte belofte, dat hij alle Belgische gemeenten zal bezoeken, zo ook Genk. Het volledige programma van het eerste C-Mine Moment wordt in de loop van de volgende maanden per thema concreet voorgesteld.

NVDR: Zoals reeds tijdens de persconferentie door deze rdactie aangehaald, laat de aanduiding van de handelszaken te wensen over, Genkenaren die C-Mine kennen zullen er geen moeite mee hebben, maar wie via de GPS ter plaatse wil komen, moet zoeken en dat doen veel mensen in deze zenuwslopende tijden niet graag.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds ©

Laatste update ( 24 april 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.