Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926496





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Opel en Godiva : LDD vindt pensioenregeling een zeer slecht signaal
20 april 2010
Eis tot zoveel mogelijke afbouw van het brugpensioen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 723.000
Brussel / Genk 20 april 2010

Uitgerekend op het moment dat bevolking en regering zich bang afvraagt of de Belgische pensioenen in de toekomst betaald kunnen worden, worden bij autobedrijf Opel en chocoladefabrikant Godiva honderden arbeiders en bedienden met brugpensioen gestuurd op 50 en 52 jaar. LDD spreekt niet enkel van een zeer slecht signaal maar hekelt ook de leugenachtige hypocrisie van de sociale partners en de regering Leterme.

In de boosheid volharden.
Rob Van de Velde, kamerlid LDD: “Nu al jaren wordt er terecht gepleit om mensen langer aan de slag en beschikbaar voor de arbeidsmarkt te houden. Met veel tam-tam werd door paars het Generatiepact boven de doopvont gehouden. Maar ook deze regering blijft in de boosheid volharden: wie vroeg uitstapt wordt daarvoor beloond. Dit is een harde dobber voor de jonge professionals die gemotiveerd en actief moeten blijven en torenhoge belastingen zullen moeten ophoesten om de verworven rechten van de vroeggepensioneerden en de last van de vergrijzing te blijven dragen, bovenop de zorg voor hun eigen welverdiende oude dag.”

Pijnlijk lachertje.
LDD is hogelijk verbaasd hoe de regering Leterme met minister van Werk Joëlle Milquet (CdH) voorop dit soort beslissingen van de sociale partners kan steunen, terwijl deze regelrecht ingaan tegen de krachtlijnen van het uitgestippelde beleid.    Van de Velde: “Milquet en de sociale partners die alleen maar meer willen voor hun achterban zijn het noorden kwijt. Gul brugpensioen verlenen en tegelijk handenvol geld stoppen in een win-winplan om oudere werknemers aan de slag te krijgen, is een pijnlijk lachertje en bewijst ten overvloede dat de verlammende macht van de verzuilde vakbonden sterker is dan mooie regeringsprincipes.”

Brugpensioen zoveel mogelijk afbouwen.
LDD herhaalt haar eis om het brugpensioen zo veel mogelijk af te bouwen en maximaal in te zetten op langere beschikbaarheid voor de arbeidsmarkt. “Zo lang je werkenden de kans en een kader aanreikt om te stoppen met werken, zullen ze stoppen met werken. Terwijl we na de crisis alle beschikbare handen hard nodig zullen hebben,” besluit Rob Van de Velde.

Bron : LDD
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds ©


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.