Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934394





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Elia : Zelfs Elia levert kunst- en vliegwerk in Genk.
19 april 2010
Vreemde equipotentiaal verbinding aan hoogspanningspyloon.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 722.900
Genk 19 april 2010.

Op de foto genomen aan de André Dumontlaan te Genk ziet u de aardverbinding van een hoekprofiel van de pyloon van een 380 kV lijn.

Een conceptiefout van formaat !
Dat is geen klem om 
dergelijke verbinding te realiseren




Een dergelijke klem wordt gebruikt bij staalkabels, de " U " bout wordt dan op het niet belastende deel gepaatst -het omgeplooide uiteinde-, de " V " blok op de kabel die belast is, doorgaans moeten er op een staalkabel drie van die klemmen worden geplaatst, bij trekproeven mag de kabel dan niet gaan schuiven of de proef is mislukt. Het gebruik van een dergelijke "U" klem is hier absoluut fout.

Knoeiwerk.
Dat "Jan met de Pet" of zelfs een elektriciën zo'n grapjes uithaalt, tot daartoe, maar de "grote" Elia, dat kan écht niet door de beugel. Het gaat om de verbinding met een niet daartoe bestemde kabelklem van een equipotentiaal verbinding van metalen delen en een hekafsluiting onder de hoogspanningspyloon, maar dat is niet het énige wat daar niet door de beugel kan. Hoe het met de continuïteit van de geleiding is gesteld, weten we uiteraard niet, want meten is weten. Dat zoiets de technici van RTCNO -Regionaal Transport Centrum Noord Oost- niet opvalt is een teken aan de Elia wand, wat wil zeggen, dat er nog méér zaken zijn die niet kloppen.

Genk mist " Technici ".
  Aanwijzingbord in het gemeentehuis van Genk.

Aangezien de stad Genk slechts "techniekers" heeft en geen "Technici" lopen er op het technische vlak nogal eens zaken mis, alhoewel er moet gezegd, dat Genk met het knoeiwerk van Elia niets te maken heeft.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 21 april 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.