Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934396





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk Nieuw Dak : Nieuw dak met een onverantwoorde "kippenladder".
19 april 2010
Veiligheid bij werven van Genk en Nieuw Dak systematisch in vraag.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 722.600
Genk 19 april 10

Vijf op vijf bekeken bouwwerven in Genk arbeidsonveilig.

Na de RUP Sintjanssite, vervolgens het project Hoevezavel II -in het kader van de sociale woonprojecten 2020-, dan Nieuw Dak aan de André Dumontlaan en nu opnieuw Nieuw Dak met Stella Maris aan de Rietstraat zijn er al vier opeenvolgende werven waar de arbeidsveiligheid met de voeten wordt getreden. In alle gevallen is de stad Genk, hetzij als bouwheer, hetzij als meerderheidsaandeelhouder, betrokken partij.

Onveiligheid troef.
Op de werf aan de André Dumontlaan werken nogal wat Oost-Europese arbeiders, hopelijk spreekt iemand van hen onze taal en heeft ieder in hun specialiteit de vereiste opleiding gehad om machines, gereedschap en toestellen te gebruiken. Op geen enkele werf was er -toen wij toekeken- iemand die een helm droeg, één uitzondering : op maandagmorgen op de werf aan de André Dumontlaan droeg één arbeider toch een helm.

Onaanvaardbaar werkmateriaal.
Bij de werf van Stella Maris ligt er op het nieuwe dak een uit panlatten gemaakte ladder, dus Nieuw Dak met onaanvaardbaar werkmateriaal, zoiets zou men ergens in Afrika nog kunnen aanvaarden, maar zeker niet in Genk dat het overal "lang en breed" laat hangen, maar in veiligheid ondermaats presteert.

Nieuw Dak maar een "Oude" ladder ...


Als deze kippenladder, vervaardigt uit ondermeer panlatten, werkmateriaal is, dan is het hoog tijd, dat WASO een bezoek aan die werf brengt.

Elektrische aftakking Hoevezavel II.
Net zoals bij het RUP Sintjanssite sluit Infrax een onaanvaardbare werfaftakking toch aan, deze redactie telefoneerde daaromtrent met de heer Somers van Somproject, die wijst naar Infrax, maar ook het keuringsorganisme heeft hier een verantwoordelijkheid te dragen. De overspanning die werd gemaakt om de Onderwijslaan te kruisen moet 7m boven het wegdek hangen -164 en 164.02-, dat is niet zo -tot daartoe-, maar de elektrische kabel is boven op de steun -middenberm- wel op een erg stuntelige manier, dus niet conforme wijze, vastgeknoopt. We willen het dan nog niet hebben over de kabel die op de takken van de bomen rust -art.171.03-

WASO en Algemene Directie Energie moeten ingrijpen.
De Algemene Directie Energie moet dringend Infrax -etc- op de vingers tikken, ergo de minister van Economische Zaken moet de netten van Infrax door erkende organismen laten keuren. Ook WASO kan in Genk best maar de handen uit de mouwen steken.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 19 april 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.